Van'da sel yaklaşık 100 küçükbaş hayvanı telef etti

Van'da sel yaklaşık 100 küçükbaş hayvanı telef etti

Van'ın Saray ilçesinde yağış sonrası derenin taşması sonucu meydana gelen selde 2 büyükbaş ve 100'e yakın küçükbaş hayvan telef oldu, 10 yapı da hasar gördü.

Van Valiliği'nin uyarısının ardından bugün öğleden sonra Saray ilçesine bağlı Karahisar, Kekikdüzü ve Örenburç mahallelerinde sağanak yağışlar sele sebep oldu. Karahisar mahallesinde meydana gelen selde 2 büyükbaş hayvan ile yaklaşık 100 küçükbaş hayvan telef olurken, 10 yapı da zarar gördü. Sel felaketinin ardından belediye ekipleri bölgede çalışmalara başladı.

Van Valisi Ozan Balcı, akşam saatlerinde yaşanan yağış sonrası Saray ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulunmuş ve mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletmek için orada bulundu. Saray Kaymakamı Eyup Gürdal ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Vali Balcı'ya, sel felaketiyle ilgili bilgi sunuldu.

Vali Balcı, ilgili kurumlara çalışmaların hızla yürütülmesi ve hasar tespitinin en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi. Vali Balcı, “Yağış sonrası dere taşmasıyla sel meydana geldi. Can kaybı yaşanmaması sevindirici. Yaklaşık 100 küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri su altında kaldı. Hasar tespitinden sonra vatandaşlarımızın zararları karşılanacak. Allah beterinden saklasın” şeklinde konuştu.

aw223812-10.jpg

aw223812-07.jpg

aw223812-01.jpg

aw223812-08.jpg