Van'da kar yağışı etkili oldu! Okullar tatil edildi

Van'da kar yağışı etkili oldu! Okullar tatil edildi
Van'da sabah saatlerinde etkisini gösteren yağmur, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. 11 ilçede okullar tatil edildi.

Van şehri, sabah saatlerinde başlayan yağmurun ardından akşam saatlerinde ani bir dönüşle kar yağışıyla karşılaştı.

Mart ayına rağmen lapa lapa yağan kar, kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaşırken, vatandaşlar bu doğal güzellikle birlikte keyifli anlar yaşadı.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezindeki yollarda trafiğin aksamaması için kar temizliği çalışmalarına hız verdi.

Kar yağışının etkisiyle Van genelindeki 11 ilçede okullar bir gün süreyle tatil edildi. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle çarşamba günü Muradiye, İpekyolu, Edremit, Tuşba, Başkale, Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Özalp, Saray ve Çaldıran ilçe merkezleri ve köylerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verildi. Engelli, hamiye ve kronik hastalığı olan memurlar da idari izinli sayılacak" denildi.

Van'a nevruz tatillerini geçirmek üzere gelen İranlı turistler ise beklenmedik kar yağışının tadını çıkardı. Kar altında yürüyüş yaparak eğlenceli anlar yaşayan turistler, kar topu oynayarak keyifli vakit geçirdi. Özellikle Van'ın turistik sokağı Şemsiye Sokak, kar yağışıyla birlikte adeta bir kartpostal görüntüsüne dönüştü. Sokak esnafı, kar yağışının güzelliğiyle birlikte mekânlarında misafirlerini ağırlamanın keyfini sürdü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar