Van’da elektrik direkleri kar sonrası zarar gördü

Van’da elektrik direkleri kar sonrası zarar gördü

Van'da iki gün boyunca devam eden kar yağışı, elektrik direkleri ve iletkeler üzerinde ciddi hasarlara neden oldu.

İki gün önce etkili olan sulu kar yağışı sonrasında oluşan hasarlar, Van-Çatak karayolu üzerinde bulunan 10 farklı bölgede çığ düşmesine yol açtı. Çığlar sebebiyle bazı elektrik direkleri devrilirken, iletkelerde de zararlar meydana geldi. Ancak, bu zorlu coğrafyada VEDAŞ ekipleri, kesintisiz enerji sağlamak için hızla harekete geçti.

aw168013-06.jpg

Çığların altında çalışan ekipler, sorunları çözmek için büyük bir özveriyle yoğun mesai harcadı. Hasarları onaran ekipler, bölgedeki birçok yerleşim yerine elektrik vermeyi başardı. Çatak'taki çığ bölgesine giden VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy, sahadaki çalışmaları yakından takip ederek ekiplere moral verdi.

aw168013-01.jpg

VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki yoğun kar yağışının bazı noktalardaki şebekelerde arızalara neden olduğunu belirtti. Özsoy, "Zorlu bir coğrafyadayız. Kar yağışının çok yoğun olduğu bölgelerimiz var. Bu bölgeler arasında çığ riskinin olduğu yerler de mevcut. Bugün de Çatak'tayız. Burada meydana gelen çığ olayı nedeniyle şebekelerimizde kesintiler oluştu. Ekiplerimizle birlikte hızlı bir şekilde bölgeye gelip müdahale ettik ve enerji sağladık. Ramazan ayında abonelerimizin daha huzurlu ve aydınlık günler geçirmesi için ekiplerimizle sahadayız" şeklinde konuştu.