Valkyrie Ethereum odaklı yeni bir ETF için SEC’e başvurdu

Valkyrie Ethereum odaklı yeni bir ETF için SEC’e başvurdu
Kripto para piyasasında etkileyici adımlar atan Valkyrie Funds, Ethereum bazlı bir ETF oluşturma yolunda önemli bir adım daha attı. Şirket, bu yeni ETF ile yatırımcılara Ethereum’un vadeli işlemlerine dayalı bir yatırım fırsatı sunmayı hedefliyor.

Valkyrie Funds, zaten Bitcoin ile ilgili iki farklı ETF sunarken, şimdi de Ethereum ‘a özel bir fon için Amerika’nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) talepte bulundu. Bu yeni ETF, “Valkyrie Ethereum Strateji ETF” adını taşıyacak. Farklı olarak, bu fon doğrudan Ethereum satın almak yerine, Ethereum vadeli işlem sözleşmelerine ve diğer güvence altındaki yatırımlara, örneğin Hazine bonoları ve ticari evraklara yönelecek. Amacı, yatırımcılarına sermaye kazancı sunmaktır.

Valkyrie’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Ethereum ve onunla ilgili vadeli işlemler, kripto para dünyasında nispeten taze bir oluşumdur. Bu varlık türü, tarih boyunca büyük fiyat hareketleri yaşamış ve yatırımcılar için belirli riskler taşımaktadır. Dolayısıyla, bu fonda yapılan yatırımların değeri beklenmedik şekillerde değişebilir. (BTC Türk)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar