Valilikten açıklama geldi: Fırtına İstanbul'u ne zaman terk edecek?

Valilikten açıklama geldi: Fırtına İstanbul'u ne zaman terk edecek?
İstanbul Valiliği, 2 gün boyunca süren kuvvetli fırtınanın İstanbul'u ne zaman terk edeceğine ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Valiliği, kenti dün etkisi altına alan ve turuncu kod uyarısı yapılan fırtınanın, bu gece saatlerinde etkisini kaybetmesinin öngörüldüğünü duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre turuncu kodlu uyarıların yapıldığı fırtınanın etkisini sürdürdüğü vurgulandı. Açıklamada, "Yağışlı ve kuvvetli rüzgar şeklinde etkisini gösteren sistemin, 26 Kasım Pazar'ı 27 Kasım Pazartesi'ye bağlayan gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. İstanbul Valiliği olarak, halkımıza yaptığımız uyarıların yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızla gerekli tedbirleri alarak, oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmeye yönelik çalışma yürüttük" ifadelerine yer verildi.

i1.jpg

Açıklamada, AFAD başta olmak üzere tüm birimlerin bu süreçte gerekli tedbirleri aldığı vurgulanarak, şu bilgiler paylaşıldı:

25 Kasım Cumartesi'den bu yana İstanbul'da hava olayları nedeniyle meydana gelen olaylar şu şekildedir: İstanbul genelinde 6 su tahliyesi, 11 çatı uçması, 48 ağaç devrilmesi, 1 duvar çökmesi, 46 tehlike arz eden parça, 1 araç kurtarma, 1 direk devrilmesi olmak üzere toplam 114 olaya müdahale edilmiştir. İstanbul Havalimanı'nda yağış ve fırtına sebebiyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 46 sefer iptal edilmiştir.

i2.jpg

İDO'nun 28, BUDO'nun 14, Şehir Hatları'nın da 7 olmak üzere toplam 49 seferin fırtına nedeniyle iptal edildiği belirtilen açıklamada, "Boğaz trafiğinde ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Şehir genelinde küçük çaplı enerji kesintileri dışında herhangi bir enerji sorunu yaşanmamıştır" ifadelerine yer verildi.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar