Valilikler harekete geçti! 10 ilde ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Valilikler harekete geçti! 10 ilde ormanlık alanlara girişler yasaklandı
Yaz aylarının gelmesiyle beraber bazı il valilikleri orman yangınlarının önüne geçmek için harekete geçti. Aralarında İstanbul'un da yer aldığı 10 şehirde ormanlara giriş yasağı getirildi

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

İSTANBUL'DA YASAK 15 EKİM'E KADAR SÜRECEK

İstanbul Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bazı mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Ormanlık alanlara girişlerin 24 Haziran 2023­-15 Ekim 2023 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır.” denildi.

İZMİR'DE 31 EKİM'E KADAR YASAKLANDI

İzmir Valiliği, il genelindeki ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. İzmir Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından alınan karar uyarınca il genelinde bulunan 26 ormana girişlerin 31 Ekim 2023’e kadar yasaklandığı ifade edildi.

OSMANİYE'DE İKİNCİ BİR EMRE KADAR YASAKLANDI

Osmaniye Valiliği tarafından yapılan açıklamada, oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği sebebiyle 1 Haziran 2023’e kadar yaklandığı vurgulandı.

AYDIN'DA 31 EKİM'E KADAR YASAKLANDI

Aydın Valiliği, orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla alınan önleyici tedbirleri açıkladı. Bu çerçevede Aydın genelinde belirlenen alanlara girişler 31 Ekim tarihine kadar yasaklandı.

BURSA'DA YASAK 30 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bursa İli Orman Yangınlarını Söndürme ve Mücadele Komisyonunun son toplantısında yaz dönemine ilişkin kararlar alındığı bildirildi. Açıklamada, "30 Haziran-30 Eylül tarihlerinde Bursa ili ve ilçelerinde ormanlara giriş ve çıkışlar (işi ve ikameti gereği girip çıkanlar dışında) yasaklanmıştır.” denildi.

ÇANAKKALE'DE 15 EYLÜL'E KADAR YASAK

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, son günlerde ülke genelinde orman yangınlarının yaşanması ve bu konuda oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar beklendiğinden, Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirlerin alınmasına gerek duyulduğu belirtildi. Konuyla ilgili mevzuatın hatırlatıldığı açıklamada, "26 Haziran-15 Eylül tarihleri süresince girişler yasaklanmıştır." ifadesi kullandı.

KÜTAHYA'DA 31 EKİM'E KADAR YASAK

Kütahya'da, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun kararlarına göre, 15 Haziran-31 Ekim tarihlerinde ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

ARDAHAN'DA 15 EYLÜL'E KADAR YASAK

Ardahan'da orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ormanlık alanlara girişler yasaklandı, mesire alanlarına da sınırlama getirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında kentte bazı kararlar alındı. Piknik ve mesire yerleri dışındaki ormanlara girişlerin 15 Eylül'e kadar yasaklandığı kaydedildi.

TUNCELİ'DE 31 EKİM'E KADAR ORMANA GİRİŞ YASAKLANDI

Tunceli'de izinsiz olarak ormanlara giriş ve belirli alanlar dışında ateş yakılmasının yasaklandığı bildirildi. Valilik açıklamasında, "İlimizde 15 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında tesisleşmenin olduğu alanlar dışında ateşli ve ateşsiz piknik, kamp, izinsiz olarak ormanlara giriş-çıkış yapmak, çadır kurmak ve anız yakmak yasaklanmıştır." ifadelerini kullandı.

MUĞLA'DA 31 EKİM'E KADAR GİRİŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Muğla Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu'nca alınan kararla, bazı bölgelerde 31 Ekim'e kadar ormanlara giriş yasağı getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar