Uzun süren sessizliğin ardından... Reza Zarrab davasında bomba gelişme

Uzun süren sessizliğin ardından...  Reza Zarrab davasında bomba gelişme
2015 yılında başlayan Reza Zarrab davasında uzun süre süren sessizliğin ardından iki yeni gizli dosya davaya eklendi.

Reza Zarrab davasında eklenen iki yeni dosyayla birlikte dosya sayısı 50’yi geçti.

Sarraf davasında 2022 yılının Haziran ve Mart ayında sadece ikisi gizli dosya olan toplam üç işlem yapılmıştı. VOA''da yer alan habere göre hukukçular, uzun bir süre sonra dava arşivine yeniden iki gizli dosyanın birden girmesiyle Sarraf davasında yeni gelişmelerin olabileceğine işaret etti.

2016 yılında Reza Zarrab''ın Miami’de tutuklanmasıyla başlayan davaya, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ve Halkbank sanık olarak eklenmişti.

6 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN CEZA ALMADI

Anayasa Mahkemesi’nin Halkbank’ın yargı sürecinin başlaması yönünde olası bir kararı sonrasında Sarraf’ın yeniden tanık sandalyesine oturabilme ihtimali bulunuyor.

Hakkındaki tüm suçlamaları kabul eden Zarrab, 6 yıl geçmesine rağmen henüz hakim karşısına çıkarılmadı ve kabul ettiği suçlamalarla ilgili bir ceza almadı.

Gizli dosyalar arasında yeni iddianameler ve yeni isimler olma ihtimali de bulunuyor. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı’nın, Zarrab davasıyla ilgili yayınladığı iddia ve argümanlarda aralarında o dönem görev yapmış bazı bakanların da isimleri yer almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar