Uzun süre geçmeyen boyun ağrısına dikkat

Uzun süre geçmeyen boyun ağrısına dikkat
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım, boyun ve bel ağrılarının tedavisinde doğru tanının önemine vurgu yaptı.

Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Uzm. Dr. Yıldırım, bu tür ağrıların uzun süre devam etmesi veya artması durumunda mutlaka bir fizik tedavi uzmanına başvurulması gerektiğini belirtti.

Dr. Yıldırım, günümüzde boyun ve bel ağrılarının giderek arttığını ve bu durumun yaygın olarak cep telefonu ve bilgisayar kullanımıyla ilişkilendirildiğini söyledi. Boyun ağrısının sebepleri arasında kemik dokuları, kaslar, bağlar ve disklerin yanı sıra başka bölgelerden yansıyan ağrıların da olduğunu ifade etti. Özellikle toplumda yaygın olarak bilinen boyun fıtığının, aslında bu tür ağrıların yalnızca yüzde 5'ini oluşturduğuna dikkat çekti.

Bel fıtığı konusunda da risk faktörlerine değinen Dr. Yıldırım, kontrolsüz kilo alımı, yanlış oturma veya yatma pozisyonları, uzun süre eğilerek iş yapma, hareketsizlik veya aşırı egzersizden kaçınmama, sigara kullanımı gibi kişisel yaşam tarzının bel fıtığı riskini etkileyebileceğini vurguladı. Bel fıtığının oluşumu ve gelişiminin kişinin yaşam tarzıyla yakından ilişkili olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar