Uzun süre bilgisayar kullanımı erken ergenliğe yol açar mı? Uzman isim açıkladı

Uzun süre bilgisayar kullanımı erken ergenliğe yol açar mı? Uzman isim açıkladı
Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, uzun süre tablet ve bilgisayar kullanımının ve bazı yiyeceklerin çocuklarda erken ergenliğe yol açtığını söyleyerek uyarılarda bulundu.

Son yıllarda artış gösteren erken ergenlik hakkında Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, açıklamalarda bulundu. Çocukların yediği gıda maddelerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kurtoğlu, "Bütün dünyada başlayan erken ergenlik salgını, gelişmiş ülkelerden sonra gelişmekte olan ülkelere doğru yayılmaya başladı.

Erkeklerde ve kız çocuklarında koltuk altı ve genital bölgede tüylenmenin başlamasına erken tüylenme diyoruz. Bu da kızlarda 8, erkeklerde 9 yaştan önce başlaması böbrek üstü bezinin bir faaliyeti olarak ortaya çıkmakta. Bu normalde 8-9 yaşlardan sonra olması gereken durum 3-6 yaşlarda ortaya çıkarsa erken tüylenme diyoruz. Değişik sebepleri var; böbrek üstü bezinin doğuştan hastalıkları var, bazı tümörler var.

Kızlarda 8 yaşından önce, erkeklerde de 9 yaşından önce 'sekonder cinsiyet karakterleri' dediğimiz belirtilerin ortaya çıkması. Kızlarda 8 yaşından önce meme dokusunun büyümeye başlaması. Erkeklerde yumurtalık boyutunun 2,5 santimi geçmesi bizim için erken ergenlik bulgusu. Kızlarda şöyle bir durum daha var; 8 ila 10 yaş arasında beklenmedik şekilde bulguların hızlanmasına da temposu hızlanmış ergenlik diyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar