Uzmanlardan öksürüğe karşı ham bal tavsiyesi

Uzmanlardan öksürüğe karşı ham bal tavsiyesi
Kış aylarıyla birlikte artan öksürük sorunlarına karşı uzmanlar, ham balın kullanımının etkili bir çözüm sunabileceğine dikkat çekiyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, özellikle antibiyotik kullanımının gereksiz olduğu durumlarda ebeveynlerin doğal yöntemlere başvurması gerektiğini belirtiyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) tarafından önerilen bir yöntem olarak, bir yaşından büyük çocuklarda öksürük tedavisi için ham balın kullanılmasının desteklendiğini vurgulayan Dr. Çakır, ham balın öksürüğe karşı güvenli ve düşük maliyetli bir tedavi yöntemi olduğunu söylüyor. Bilimsel çalışmaların, ham balın öksürük semptomlarını iyileştirdiği ve uyku kalitesine olumlu katkı sağladığı yönünde verilere işaret ettiğini belirtiyor.

Ham bal hakkında bilgi veren Arı Ürünleri Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ise Türkiye'nin arıcılık faaliyetleri bakımından dünyada üçüncü sırada yer aldığını ve 8.2 milyon arı kovanı ile önemli bir bal üreticisi olduğunu açıklıyor. Dr. Samancı, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ne göre belirlenen standartlara uygun olarak üretilen ham balın, yüksek besleyici değere sahip doğal bir gıda olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, balın saflığının, ısıl işlem görmemiş ve filtrelenmemiş olmasının kalitesini belirlediğini vurguluyor.

Özellikle uyku öncesi tüketilen ham balın çocuklarda ve ebeveynlerde daha iyi bir uyku kalitesi sağlayabileceği belirtilirken, ham balın içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengin olduğu da ön plana çıkıyor. Bu doğal çözüm, öksürükle mücadelede hem etkili hem de sağlıklı bir alternatif olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar