Uzmanlardan çocukların sağlıklı bir okul süreci geçirmeleri için uyarılar

Uzmanlardan çocukların sağlıklı bir okul süreci geçirmeleri için uyarılar

Okulların açılmasına sayılı günler kala Medicana Sağlık Grubu Hekimleri, beslenmeden, göz sağlığına, mevsim hastalıklarından, rutin kontrollere kadar uyarı ve önerilerde bulundurlar.

Okullar başlarken çocukların sağlığıyla ilgili dikkat edilmesi gereken birçok husus olduğunu söyleyen Medicana Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Hale Molla Kafi, çocuğun okuldaki ilk yılı ise okula başlamadan önce mutlaka göz ve işitme muayenesinden geçmesi gerektiğini belirtti.

Eğer çocuk gözlük kullanıyorsa güncel göz numarası açısından muayene olması gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Hale Molla Kafi, çanta seçimin de oldukça çok önemli olduğunu söyleyerek, “İki omuza takılan geniş kolları olan çocuğumuzun boyuna uygun çanta seçilmelidir, olabildikçe fuzuli eşyalarla ağırlaştırılmamalıdır” dedi.

Uzm. Dr. Hale Molla Kafi, çocukların sağlıklı bir okul süreci geçirmeleri için okul öncesi yapılması gerekenleri şu şeklide sıraladı:
“-Okula yeni başlayan öğrenciler diğer okul çağındaki her çocuk gibi yıllık kan tetkikleri yapılmadıysa kan tetkiklerinin yapılması gerekir ve gerekli olduğu durumda doktor tavsiyesiyle takviyeler verilebilir. Yapılan kan tetkiklerinde mutlaka hemoglobin düzeyi, demir ve çinko düzeyi bakılmalı, vitaminlerde B12 ve D vitamini mutlaka bakılmalı.

Demir, Çinko ve B12 vitamin eksikliği öğrenme güçlüğüne ve iştahsızlığa, çabuk yorulmaya sebep olabiliyorken D vitamini büyüme ve bağışıklık sistemi açısından önemli ve eksikliği bu konuda sağlık sorunlarına neden olabilir o yüzden her yıl mutlaka kontrol edilip eksikliği durumunda doktor tavsiyesine takviyeler verilmelidir.

aw025853-01.jpg

aw025853-02.jpg

aw025853-03.jpg

aw025853-04.jpg