Uzmanlar açıkladı! Kimler kovid olmadı

Uzmanlar açıkladı! Kimler kovid olmadı
Kovid 19'a yakalanma ile ilgili yapılan araştırmada şaşırtıcı sonuçlar elde edildi. Yapılan incelemeye göre Kovid 19 ile ilgili haber izlemeyenlerin Kovid 19'a yakalanmadığı yada daha az yakalandıkları öğrenildi.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri, Kovid-19 olmayan bireylerin nedenlerini araştıran bir çalışma yaptı.

Samsun'un Bafra ilçesinde gerçekleştirilen araştırmaya, 18 yaş ve üzerindeki 2 bin 958 kişi katıldı. Kovid-19 geçirmeyenler kontrol grubu arasındaki farklılıkların incelendiği çalışma, uluslararası bir dergide yayımlandı.

Araştırmada ev hanımları, ortaokul ve daha düşük eğitim düzeyine sahip bireyler, kırsalda yaşayanlar, kombine aşı olanlar, kronik hastalığı olanlar, daha az öğün beslenenler, daha çok porsiyon meyve tüketenler, N95 maskesi kullananlar, hayvan besleyenler ve Kovid-19 ile ilgili haberleri takip etmeyenlerin kovid-19 geçirmeme olasılığının daha yüksek olduğu belirlendi.

EVCİL HAYVAN BESLEYENLER DAHA AZ KOVİD OLDU

Araştırma hakkında bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Onur Öztürk, çalışmanın literatürde nadir rastlanan bir yaklaşımı temsil ettiğini belirtti. Öztürk, evcil hayvan besleyen kişilerin kovid-19'a daha az yakalandığını veya hiç yakalanmadığını gözlemlediklerini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise yapılan çalışmanın pandemi döneminde Kovid-19 bulaşma nedenleri üzerine birçok çalışmanın aksine, 'Kovid geçmeyenler neden Kovid geçirmediler' sorusunu ele aldığını vurguladı. Araştırma sonuçlarına göre, evcil hayvan besleyen kişilerin Kovid-19'a karşı daha dirençli oldukları ve hayata daha olumlu baktıkları gözlemlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar