Uzmanından uyarı: UV korumasız güneş gözlüğü kullanmayın

Uzmanından uyarı: UV korumasız güneş gözlüğü kullanmayın
UV ışınlarına karşı koruma sağlamayan güneş gözlüklerinin kullanılmaması konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sibel Malazgirt, güneş gözlüğü seçimi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Güneş gözlüğü seçerken UV-A ve UV-B ışınlarını tamamen engelleyen camların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Malazgirt, "UV korumasız güneş gözlükleri kullanılmamalıdır" dedi.

Liv Hospital Samsun Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Kliniği'nden Opr. Dr. Sibel Malazgirt, güneş gözlüğü seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. UV ışınlarının göz sağlığına zarar verebileceğine dikkat çeken Malazgirt, UV ışınlarının gözü tabaka tabaka etkileyerek çeşitli hastalıklara neden olabileceğini belirtti. Bu hastalıklar arasında konjonktivit, katarakt, retina ve sarı nokta gibi rahatsızlıklar bulunmakta.

Güneş gözlüğü seçerken camların UV-A ve UV-B ışınlarını yüzde 100 engelleyebilmesinin yanı sıra, güvenilir tescil belgesi ve etiket bulundurması gerektiğini ifade eden Malazgirt, UV 400nm veya yüzde 100 UV ibaresinin olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, güneş gözlüğünün CE ibaresi taşıması da ürünün minimum güvenlik standartlarına uygun olduğunu gösteriyor.

Renk seçiminin de önemli olduğunu belirten Malazgirt, siyah, koyu gri ve kahverengi camların yoğun güneş ve günlük kullanım için uygun olduğunu dile getirdi. Yeşil camların gözleri dinlendirdiğini ancak renk algısını biraz değiştirebileceğini, sarı ve altın camların ise parlaklık koşullarında tercih edilebileceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar