Uzmanından şaşırtan EYT paylaşımı

Uzmanından şaşırtan EYT paylaşımı
Çok sayıda kişi EYT tanımına girip girmediğini tam olarak bilmiyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kimlerin EYT'li olduğunu ilginç bir örnekle anlattı.

UZMANINDAN ŞAŞIRTAN EYT PAYLAŞIMI

Yasa değişikliklerinin geçmişe yönelik hakları etkileyemeyeceği en bilinen hukuk kurallarından biri. Ancak Türkiye''de çok sayıda insan 1999 yılında yapılan bir değişiklik nedeniyle hakları olmasına rağmen emekli olamıyor.

Kendilerine EYT''liler yani Emeklilikte Yaşa Takılanlar adını veren bu kişiler için hükümet harekete geçme kararı aldı. 2023''ün ilk ayları itibariyle bu sorunun çözülmesi bekleniyor. Ancak ortada bir başka durum daha var. Yaş şartının eklenmesi nedeniyle emekli olamayan hemen hemen herkes kendisini EYT''li olarak tanımlıyor. Peki EYT''li tanımına kimler giriyor.

"BU ARABAYI VE DİZİYİ BİLİYORSANIZ..."

Bir tweet atan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Ben de Emeklilikte Yaşa Takılan mıyım?" diye soranlara ilginç bir yanıt verdi:

"Bana, EYT’limiyim diye soranlar bu arabayı ve bu diziyi biliyorsanız #EYT’lisiniz…"

Erdursun''un paylaştığı Kara Şimşek adlı dizinin fotoğrafı. David Hasselhoff''un başrolünde olduğu dizi, 1982-1986 yılları arasında ABD''de yayınlandı, Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde de yayınlanarak popüler oldu. TRT tek kanallı iken ekrana gelen dizi 90 bölüm sürmüştü.

Yani,  EYT''li grubu 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yıl ve prim şartını tamamlamasına rağmen yaş şartı getirildiği için emekli olamamış sigortalılar oluşturuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar