Uzmanından Ramazan’da beslenme tavsiyeleri

Uzmanından Ramazan’da beslenme tavsiyeleri
Uzman Diyetisyen Sümeyra Kök, Ramazan ayında oruç tutanlar için sağlıklı beslenme tavsiyelerini paylaştı. Kök, oruç tutanların sağlıklarını korumak ve dengeli beslenmelerini sağlamak için dikkat etmeleri gereken noktalara değindi.

Kök, iftar ve sahur arasında düzenli öğünlerin önemine vurgu yaparak, sahura kalkmanın ve hafif bir kahvaltı yapmanın gerekliliğini belirtti. Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi protein kaynaklarının yanı sıra tam tahıllı ekmeklerin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, gün içinde aşırı acıkma problemi yaşayanların tokluk hissini uzatacak besinlerin tüketilmesinin faydalı olduğunu ifade etti.

Diyetisyen Kök, iftar sofralarında da dikkatli olunması gerektiğine işaret ederek, hızlı yeme alışkanlığından kaçınılması gerektiğini belirtti. İftar sofralarında aşırı miktarda besin tüketiminin kaçınılması gerektiğini ve yemeğin beyin tarafından doyma emri verilene kadar yavaş yenilmesi gerektiğini vurguladı. Bu şekilde sağlıklı beslenme alışkanlıklarının korunabileceğini ve kilo alımının önüne geçilebileceğini belirtti.

Sümeyra Kök, sıvı tüketiminin de önemine dikkat çekti. Günde en az 2-2,5 litre su içmenin yanı sıra ayran, taze sıkılmış meyve-sebze suları, sade soda gibi sıvıları da tercih etmenin önemli olduğunu vurguladı. Bu sayede vücuttaki sıvı dengesinin korunabileceğini ve sağlıklı bir şekilde oruç tutmanın sağlanabileceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar