Uzmanı uyardı! Meniere hastaları daha aktif bir hayata geçmeli

Uzmanı uyardı! Meniere hastaları daha aktif bir hayata geçmeli
Prof. Dr. Tolga Kandoğan, Meniere hastalığına dair önemli uyarılarda bulundu.

Genellikle 30 ila 60 yaş aralığında ortaya çıkan Meniere hastalığı, vertigo semptomlarıyla kendini gösteriyor. Prof. Dr. Kandoğan, bu hastalığın travma, genetik faktörler, viral enfeksiyonlar, uyku bozuklukları, kolesterol, hipertansiyon, diyabet gibi durumlarla ilişkilendirilebileceğini vurguladı.

Hastaların yaşam tarzında yapacakları değişikliklere dikkat çeken Kandoğan, Meniere hastalığına yakalanan bireylerin stresten uzak durmaları, kafein, tuz ve çikolata tüketimini azaltmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, hastaların daha aktif bir yaşam sürmeleri, sedanter olmayan bir günlük rutin benimsemelerinin önerildiğini ekledi.

Meniere hastalığının temelinde, iç kulakta salınan ve emilen bir sıvı olan endolenfinin aşırı birikimi bulunuyor. Prof. Dr. Kandoğan, "Endolenfin iç kulakta birikmesine bağlı olarak ortaya çıkan ve ganglion hücrelerine zarar veren bir hastalıktır. Bu duruma endolenfatik hidrops da denir. Meniere hastalığı ataklar halinde ortaya çıkar ve genellikle epizodik vertigo, sensörinöral işitme kaybı, kulakta basınç hissi ve kulak çınlaması gibi semptomlarla kendini gösterir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar