Uzmanı tarih vererek açıkladı! Benzin ve motorin 12 TL'ye düşecek

Uzmanı tarih vererek açıkladı! Benzin ve motorin 12 TL'ye düşecek
Brent petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi nedeniyle Türkiye'de 30 liraya dayanan akaryakıt fiyatları için uzman isim çok önemli bir öngörüde bulundu. 93 dolara kadar düşen Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmayı göz önünde bulunduran Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen'e göre benzin ve motorin fiyatlarında büyük bir düşüş olacak.

UZMANI TARİH VEREREK AÇIKLADI! 12 TL'YE DÜŞECEK

Son haftalarda düşüş eğilimine giren Brent petrol fiyatları nedeniyle benzin 20 lira motorin de 23 lira seviyelerine geriledi. 30 liranın eşiğinden dönen akaryakıt fiyatları ile ilgili piyasanın en uzman isimlerinden olan Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen Sabah gazetesine çok önemli açıklamalarda bulundu. Enerji piyasalarındaki düşüşün süreceğini ifade eden Ergezen, benzin ve motorin fiyatlarının ise tahminlerin ötesinde bir rakama düşeceğini iddia etti.

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: "Ben petrol fiyatlarının düşme ihtimalini yükselme ihtimalinden daha beklenebilir olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönem için 85-87 dolar bandının en olası bir fiyatlama olduğunu düşünüyorum. Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda ise çift haneli indirimler görebiliriz."

Zafer Ergezen''in değerlendirmelerine göre bahsettiği senaryoların gerçekleşmesi durumunda akaryakıt fiyatlarında özellikle Türkiye''de ciddi indirimlerin yansıması bekleniyor. Brent petrolde 65 dolar seviyeleri görüldüğü ve doların da çok ciddi bir yükselişe girmediği takdirde benzin ve motorin litre fiyatının 12 lira seviyesine ineceği belirtiliyor. Brent petrolde teknik olarak 95,85 ile 96,47 dolar aralığının direnç, 95,23 ile 94,61 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar