Uzman isim uyardı! Öksürük bir alarmdır

Uzman isim uyardı! Öksürük bir alarmdır
Solunum enfeksiyonları sırasında meydana gelen öksürüklerin 3-4 hafta içerisinde iyileşmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Tevfik Özlü, uzun süren öksürüklerin önemine dikkat çekti.

Özlü, "Eğer bir öksürük 3 haftadan fazla devam ediyorsa, özellikle 8 haftadan daha uzun sürüyorsa, bu durum ciddiye alınmalıdır. Öksürük aslında vücudumuzda bir şeylerin yanlış gittiğini bildiren bir alarmdır. Bu alarmı dikkate almak önemlidir" şeklinde konuştu.

ASYOD tarafından düzenlenen Uluslararası Katılımlı Akciğer Sağlığı Kongresi (UASK) 2024, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde gerçekleştirildi.

Kongre kapsamında, UASK 2024 Kongre Başkanı Prof. Dr. Halit Çınarka, ASYOD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Kongre Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Ersin Günay, ASYOD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ASYOD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Kaya, UASK 2024 Kongre Basın İlişkileri Sorumlusu Doç. Dr. Aydın Balcı'nın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan UASK 2024 Kongre Başkanı Prof. Dr. Halit Çınarka, 2015 yılında başlayan ve bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Katılımlı Akciğer Sağlığı Kongresi'nde yaklaşık bin 500 uzmanın katıldığını belirtti.

aw157356-01.jpg

Akciğer sağlığı konusunda Türkiye'de özellikle pandemi döneminde göğüs hastalıklarının ön planda olduğunu hatırlatan Çınarka, "Pandemi süreci, göğüs hastalıkları branşının önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Kongrede pandeminin artçı etkilerini gözlemliyoruz. Depremin yol açtığı solunum problemlerini ele alıyoruz. Hem göğüs hastalıkları hem de cerrahisi ile ilgili kurslarla başladığımız 11 eşzamanlı oturum düzenledik. 450 katılımcı ile gerçekleşen bu kurslarda, uzmanlarımız pratik uygulamaları paylaştılar. 45 ana oturumun yanı sıra, panel, sempozyumlar, yuvarlak masa toplantıları gibi farklı formatlarda yoğun katılımla hazırlanan teorik bir program sunduk. Kongreye başından itibaren yoğun bir ilgi gösteriliyor. Toplamda 141 sözlü bildiri sunumu ve 315 poster bildiri sunumu gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Çınarka, kongreye 14'ü yabancı olmak üzere toplamda 265 yerli ve 279 konuşmacı, oturum başkanı ve bildiri sunan uzmanın katıldığını belirtti.

ASYOD'un kuruluşundan bu yana sürekli olarak çıtayı yükselterek ilerlediğini vurgulayan Çınarka, her kongrenin büyük katılımlar sağladığını ve katılımcılara fayda sağladığını dile getirdi.

"HER YIL KONGREDE BULUŞUYORUZ"

ASYOD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Akciğer ve Yoğun Bakım Derneği olarak tüm meslektaşlarıyla kongrede bir araya geldiklerini belirtti. Erbaycu, kongrede güncel bilgilerin yanı sıra gelecek döneme ait araştırmalar ve tıbbi uygulamaların ele alındığını söyledi. "Özellikle bu yıl yine zengin bir program düzenledik, hem yerli hem de yabancı konuşmacılarla güzel bir program hazırladık. Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği'nin yaklaşık 3 bin üyesi her yıl burada bir araya gelerek bilgilerini güncelliyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar