Uzman isim uyardı! Gözdeki en sinsi hastalık

Uzman isim uyardı! Gözdeki en sinsi hastalık
Glokom tedavisinde önemli bir rol oynayan lazer teknolojileri hakkında bilgi veren Acıbadem Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Altan Göktaş, hastalığın teşhisi ve tedavisinde erken müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Göktaş, Glokom Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, lazerlerin göz hastalıklarının tedavisinde sıkça başvurulan bir yöntem olduğunu belirtti.

Gözde kullanılan çeşitli lazer teknolojileri hakkında detaylar veren Göktaş, göz çizdirme işlemlerinde sıklıkla kullanılan bıçaksız lazerlerin yanı sıra, miyop, astigmat ve hipermetrop gibi görme bozukluklarının düzeltilmesinde kullanılan farklı lazer türlerine de değindi. Bunların yanı sıra, şeker hastalığına bağlı göz arkasında meydana gelen kanamaları ve ödemleri tedavi etmek için argon lazer fotokoagülasyonunun kullanıldığını açıkladı.

Göktaş, glokom hastalarının tedavisinde de lazerlerin önemli bir rol oynadığını belirterek, hastalığın sinsi seyrettiğini ve düzenli kontrollerin şart olduğunu vurguladı. Erken teşhisin önemine değinen uzman, ilaç tedavisinin yanı sıra destek tedavisi olarak da lazerlerin kullanılabileceğini ifade etti.

Sonuç olarak, göz hastalıklarının tedavisinde lazer teknolojilerinin yaygın olarak kullanıldığını belirten Göktaş, göz sağlığının korunması için düzenli kontrollerin önemini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar