Uzman isim hipertansiyon hastalarının hayatını kolaylaştıracak yöntemi anlattı

Uzman isim hipertansiyon hastalarının hayatını kolaylaştıracak yöntemi anlattı
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Davran Çiçek, dirençli hipertansiyon hastalarının tedavisinde renal denervasyon (böbrek sinirlerinin yakılması) yönteminin hastaların hayatını kolaylaştıracağını söyledi.

Prof. Dr. Davran Çiçek, "Bu tedaviyle hasta 5 ilaçtan 1'e, 2 ilacı varsa bazen tansiyonu ortadan kalkıyor, ilaçsız döneme geçebiliyor. 4-5 ilaç kullanmaktansa 1 ilaç kullanmak kıymetli" ifadelerini kullandı.

Hipertansiyonun son derece önemli bir hastalık olduğunun altını çizen Davran Çiçek, kan basıncının 14, 9’un üzerinde olmasına hipertansiyon olarak adlandırıldığını kaydetti.

Hipertansiyon tedavisinde yeni bir tedavi yönteminin Amerika Birleşik Devletleri'nin FDA kurumu tarafından onaylanmış olması. Bu tedavi yöntemi renal denervasyon (böbrek sinirlerinin yakılması) olarak adlandırılıyor. Hipertansiyon çok yaygın görülen bir hastalık toplumda. Her dört erkekten bir tanesinde, her kadının birinde hipertansiyon mevcut. Bu hipertansiyonu dünya genelinde tedavi etmeye çalışıyoruz. Ancak çok başarılı olduğumuz söylenemez. Hipertansiyon tedavisi verilmiş hasta gruplarının yüzde 40 ile 50’sinde normal değerler elde edemediğimiz saptanmış. Bu durumda yeni tedavi yöntemleri üzerinde uzun yıllardır birtakım çalışmalar sürdürülüyor” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar