Uzm. Dr. Karaca "Verem önlenebilir bir hastalıktır"

Uzm. Dr. Karaca "Verem önlenebilir bir hastalıktır"
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası'na özel yaptığı açıklamada, halk arasında verem olarak bilinen Tüberküloz'un önlenebilir bir hastalık olduğunu vurguladı.

Karaca, Manisa genelindeki tüberküloz vakalarına dair bilgileri paylaşırken, hastalığın tedavi edilebilir olduğunu ifade etti.

Karaca, Manisa'da bulunan Verem Savaş Dispanserleri üzerinden yapılan takiplere değinerek, 2023 yılında 163 vakanın takip edildiğini ve bu vakaların 155'inin yeni, 8'inin ise nüks vakası olduğunu belirtti. Ayrıca, hastaların tedavi süreçlerine ilişkin bilgileri paylaşarak, tedavi edilen ve halen tedavi alan hastaların sayılarına değindi.

Verem hastalığının özellikle kalabalık ve az havalandırılan ortamlarda daha riskli olduğunu belirten Karaca, risk altındaki grupları sıralayarak bu gruplardaki bireylerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Doğrudan Gözetimli Tedavi'nin önemine vurgu yaparak, düzenli ilaç kullanımının tedavi başarısı için kritik olduğunu dile getirdi.

Manisa İl Sağlık Müdürü, veremin 2030 yılına kadar sona erdirilmesi hedefine değinerek, BCG aşısının düzenli yapılması, hijyen kurallarına uyulması, yaşam alanlarının düzenli havalandırılması gibi tedbirlerin önemine vurgu yaptı. Son olarak, hastalığın erken teşhisi ve tedavisi için sağlık kuruluşlarına başvurmanın önemine dikkat çekti ve "Hedefimiz veremsiz bir Türkiye!" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar