Uyuşturucu baronunun sağ kolu kara mamba Türkiye'de yakalandı

Uyuşturucu baronunun sağ kolu kara mamba Türkiye'de yakalandı
İstanbul’da İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Hollandalı Leijdekkers’ın paralarını aklayan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasından Leijdekker’ın sağ kolu ‘Kara Mamba’nın da olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen, "Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçu ile ilgili, İnterpol tarafından Avrupa'da kırmızı bültenle aranan Hollandalı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Leijdekkers'ın paralarını aklayan şüphelilere yönelik 13 Haziran'da operasyon düzenlendi.

Operasyonun devamında, narkotik ekipleri Leijdekkers’ın yine kırmızı bültenle aranan sağ kolu ‘Kara Mamba’ lakaplı İsaac Bignan’ın da Türkiye’de olduğunu, operasyonun ardından kaçış planı yapmaya başladığını öğrendi. Ekiplerin derinleştirdiği çalışmalar sonunda İsaac Bignan’a ve ona yardım edenlere yönelik yeniden operasyon yapıldı.

dha-905b0b1c49d6a0f68bec0754c00b000a-2.jpg

Son düzenlenen operasyonda Leijdekkers’ın adamlarından olduğu belirlenen yine kırmızı bültenle aranan Hollandalı Jurean Anthony Finix ve üç kişi yakalanarak gözaltına alındı. Finix’in kaldığı adreste yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve pasaport ele geçirildi. Ekipler yaptıkları incelemelerde Finix’in İsaac Bignan’ı kaçırmak için Türkiye’ye geldiğini belirledi.

dha-905b0b1c49d6a0f68bec0754c00b000a-8.jpg

KAÇIŞ PLANI YAPIYORDU

İsaac Bignan’ın eşiyle birlikte Muğla’nın Fethiye ilçesinde saklandığını saptandı. Bignan’ın buradan bir yatla yurt dışına kaçırılacağı bilgisine ulaşıldı. Ardından, şüpheliyi yakalamak için 25 Haziran’da operasyon düzenlendi.

İsaac’ın yanındakilerle birlikte Isparta’ya gittiğini saptayan narkotik ekipleri, burada şüphelileri yakaladı. Burada İsaac Bignan, Ömer K. ve Murat P. yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul’a getirildi.

dha-905b0b1c49d6a0f68bec0754c00b000a-4.jpg

SEKİZ ŞÜPHELİDEN YEDİSİNE GÖZALTI KARARI

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda suikast silahı, çelik yelek, takip gözlem cihazı, para vakumlama cihazı, çok sayıda pasaport, cep telefonu ve para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan toplam sekiz şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest kalırken yedi kişi tutuklandı. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar