Urfi Çetinkaya kimdir? Türk Escobar Urfi Çetinkaya tutuklandı mı?

Urfi Çetinkaya kimdir? Türk Escobar Urfi Çetinkaya tutuklandı mı?
Uyuşturucu baronu, Türk Escobar olarak anılan Urfi Çetinkaya vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok insan internette Urfi Çetinkaya'nın tutuklanıp, tutuklanmadığını merak ediyor. Peki Urfi Çetinkaya kimdir? Türk Escobar Urfi Çetinkaya tutuklandı mı?

Urfi Çetinkaya kimdir?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda cezaevinde olan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın suç örgütüne operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda 42 şüpheli yakalanırken 42 ton uyuşturucu ele geçirildi. Bu haberin ardından vatandaşlar Urfi Çetinkaya'yı merak etmeye başladı. Peki Urfi Çetinkaya kimdir? Türk Escobar Urfi Çetinkaya tutuklandı mı?

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından "arananlar" listesinde yer almıştır.

1989 yılında Silivri'de gerçekleştirilen bir operasyon sırasında üç kilo morfinle yakalanan Çetinkaya, tutuklanmış ve 6 ay sonra tahliye edilmiştir.

Ancak Çetinkaya'nın hukuki süreçleri burada sona ermemiştir. 2000 yılında gerçekleştirilen Matador operasyonuyla tekrar yakalanan ve cezaevine konulan Çetinkaya, 2003 yılında tahliye edilmiştir.

Fakat kısa bir süre sonra, 2012 yılında Son Tango operasyonu adı altında tekrar tutuklanmıştır. Bu kez sağlık sebepleriyle cezaevinden tahliye edilen Çetinkaya, yaşamını tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde sürdürmektedir. 2023'ün Nisan ayında ise tekrar tutuklanmış ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar