Ürdün’deki saldırıda kullanılan İHA’nın ABD’ye ait bir İHA ile karıştırıldığı iddiası

Ürdün’deki saldırıda kullanılan İHA’nın ABD’ye ait bir İHA ile karıştırıldığı iddiası
ABD basınının iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı bazı haberlerde, Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen saldırıda kullanılan İHA’nın üsse dönen ABD’ye ait başka bir İHA ile karıştırılmış olabileceği ve saldırının bu sebeple engellenemediği iddia edildi.

Ürdün’ün Suriye sınırına yakın bir bölgesinde yer alan Tower 22 isimli bir ABD üssüne dün yapılan İHA saldırısıyla alakalı ABD basınında ilginç bir iddia ortaya atıldı. ABD basınının ismi açıklanmayan iki ABD’li yetkiliye dayandırdığı bazı haberlerde, ABD üssüne düzenlenen saldırıda kullanılan İHA’nın üsse dönen ABD’ye ait başka bir İHA ile karıştırılmış olabileceği ve saldırının bu sebeple engellenemediği iddia edildi.

Yetkililer, yapılan ön incelemede düşman İHA'sının alçak irtifadan üsse yaklaştığını, o esnada ABD’ye ait bir İHA'nın ise üsse geri döndüğünün tespit edildiğini ifade ederek, bu sebeple düşman İHA'sını düşürmek için herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirtti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurmuştu. ABD Başkanı Joe Biden, saldırının “İran destekli radikal militan gruplar” tarafından gerçekleştirildiğini ifade etmişti. Tahran yönetimi ise saldırıyla bağlantılı olduğuyla alakalı iddialarını reddetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar