Ünlü otomobil markası kapanıyor! Avrupa pazarının en iyi markalarındandı

Ünlü otomobil markası kapanıyor! Avrupa pazarının en iyi markalarındandı
Avrupa pazarının uygun fiyatlı ve sevilen markalarından biri olan ünlü otomobil markasından kötü haber geldi. Wolkswagen, 2030 yılına kadar Seat üretimi bırakacağını duyurdu.

Dünyaca ünlü bir otomobil markası olan Seat, İspanya'nın önde gelen otomobil markalarından biri olarak bilinirken, 1990 yılında Volkswagen Group'un bir parçası olmuştu.

Avrupa pazarının uygun fiyatlı markalarından biri olan VW, 2030 yılına kadar Seat üretimini durdurma kararı aldı.

Bu karar ilk kez Mayıs ayında duyurulmuştu ve sonrasında Volkswagen Group CEO'su Thomas Schäfer, Münih Otomobil Fuarı'nda yaptığı konuşmada Seat'ın geleceği hakkında bilgi vermişti.

Schäfer, Seat'ın tüm operasyonlarının Cupra markasıyla birleştirileceğini belirtti. Bu adımın ardından aşamalı bir geçişle Seat'ın yerini tamamen Cupra'nın alacağı ifade edildi.

Seat markasının neden kapatılacağına dair detaylı bir açıklama yapılmamış olsa da Schäfer, hem Cupra hem de Seat'e uzun vadeli yatırım yapmanın mümkün olmadığını belirtmişti.

Schäfer ayrıca, Cupra'nın Seat'ten daha büyük ticari potansiyele ve popülerliğe sahip olduğunu, bu nedenle bu kararı aldıklarını ifade etmişti.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar