Ünlü kebapçı Atatürk’ü karşısında görünce ne yaptı! Celal Şengör, heyecanlanarak anlattı

Ünlü kebapçı Atatürk’ü karşısında görünce ne yaptı! Celal Şengör, heyecanlanarak anlattı
Prof. Dr. Celal Şengör, ünlü kebapçı Beyti Güler’in çocukluk anısını anlatarak Atatürk’ü karşısında görünce ne yaptığını anlattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünde Fatih Altaylı’nın konuğu olan Prof. Dr. Celal Şengör, Atatürk’e ilişkin açıklamalar yaptı.

Beyti lokantalarının sahibi Beyti Güler’in Atatürk ile çocukluk anısını anlatan Şengör’ün anlattığı hikaye duygulandırdı.

ddd.jpg

Şengör, Atatürk’ün çocuklara önem vermesinin 2 nedenini de açıkladı. Şengör “Bunun iki sebebi var, çocuklar onun için geleceği temsil ediyor. Fikirlerini onlara aşılamak istiyor. İkincisi ise Atatürk yalnız bir adam. O çocuklara aradığı şefkati buluyor. O çocukların içlerinde art düşünce yok diye farz ediyor. O nedenle çocuklara bayılıyor” dedi.

hh.jpg

Şengör, Beyti Güler’in çocukluk anısı şöyle anlattı: Beyti lokantalarına adını veren Beyti Güler’in çocukluk döneminde Atatürk ile bir anısını anlatan Şengör, şunları söyledi: Beyti amca Atatürk zamanında çok küçük bir çocuk. Babasının Küçükçekmece’de bir bakkal manav dükkanı var. Bir gün Beyti amcanın babasına Florya’daki köşkten birileri geliyor. Paşa karpuz istiyor diyorlar. Babası karpuzları ayarlıyor bir küçük karpuz da Beyti amcaya vererek “Beyti paşanın elini öpüp bu karpuzu vereceksin. O sana nasılsın diye sorduğunda sende iyiyim paşam diyeceksin” diyor. Beyti amca anlatıyor “Beni götürdüler, bir baktım paşam hasır sandalyesinde oturuyor. Ben onu görünce öyle bir heyecanlandım ki karpuzu attım. Beyti amca koşmuş Atatürk’ün elini öpmüş o da kucağına almış. Paşa karpuz nerede deyince de ağlamaya başlamış.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar