Ünlü gazeteci iktidarın yeni planını deşifre etti! Gölge Kabine için bir ilke imza attılar

Ünlü gazeteci iktidarın yeni planını deşifre etti! Gölge Kabine için bir ilke imza attılar
Seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarışı kazanmasıyla Kabine'deki iki isim hariç hepsini değiştirirken, Meclis'te yaptığı hamle ile gölge kabine kurduğu iddia edildi.

Gazeteci Sedat Bozkurt, Meclis'e milletvekili olarak giren eski bakanların komisyon başkanı olarak görevlendirilmesi suretiyle bizzat iktidar partisince kurulan 'gölge kabineyle' ilgili yazısında halef - selefler arasındaki sıkıntılara dikkati çekti.

14 Mayıs'ta düzenlenen parlamento seçimleriyle birlikte Meclis'e milletvekili olarak giren eski bakanların kabinedeki eski koltuklarına atanmayıp komisyonlarda başkan olarak görevlendirilmeleri yeni bir ilke tanıklık edilmesine neden oldu.

"Gölge hükümet" veya "gölge kabine", özellikle Batı demokrasilerinde muhalefet partilerince izlenen bir yöntem olarak öne çıkıyor. Türkiye'de ise bu 'sistem', bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendi kurduğu kabine için hayata geçirildi.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, birçok siyaset bilimci ve köşe yazarınca tespit edilen durumla ilgili dikkati çeken bir detayı okurlarıyla paylaştı.

"Erdoğan yine ilginç bir iş yaptı ve eski bakanlara TBMM’de birer makam tahsis etti. Hiçbiri açıkta kalmadı. Bunu daha önce plan olarak ben de yazmıştım. Eski bakanların komisyonları netleşince çok daha ilginç bir durum ortaya çıktı" diyen gazeteci, isimler arasındaki 'çatışmalara' değinerek şöyle devam etti:

"İlk kez bir iktidar partisi içinde gölge kabine olarak adlandırılacak kurul oluştu. Hem de halef-selefler arasında sıkıntılar bulunan bir tablo bu. İçişleri Komisyonu Başkanı olan eski bakan Süleyman Soylu ile yeni bakan Ali Yerlikaya ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı - eski bakan Mahmut Özer ile yeni bakan Yusuf Tekin ile uzun yıllar içinde yer aldıkları askeri nizamda önemli olan alt üst ilişkisi değişen Yaşar Güler ile Hulusi Akar bunların en somut örnekleri. Halen Güler ile Akar’ın devir teslim törenindeki gergin görüntüler konuşuluyor."


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar