Ünlü gazeteci Akşener'in ürküten sessizliğini yazdı: Onaylayan bir tavır içinde

Ünlü gazeteci Akşener'in ürküten sessizliğini yazdı: Onaylayan bir tavır içinde
Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında, yerel seçimlerdeki tutumu çok merak edilen İYİ Parti lideri Meral Akşener ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı ile ortak olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerde izleyeceği yol oldukça merak ediliyor. Akşener’in CHP ile tekrardan bir ortaklık yapıp yapmayacağı tartışılırken, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ten çok çarpıcı bir iddia geldi.

Bugünkü yazısında, siyasi partilerin yerel seçimlerde bir arayış içinde olduğunu belirten Öztürk, geçen seçimlerde CHP ile güç birliği yapan Akşener’in yönünü AKP taraflarına çevirdiğini iddia etti.

Öztürk, yazısında şunları söyledi:

“Partisinden yapılan açıklamaları Genel Başkan Meral Akşener’in onaylayan bir tavır içinde olduğu değerlendiriliyor. Ancak, parti yönetimi izlenecek politika konusunda henüz karar almadı. Bakalım, Akşener’in sessizliği nereye kadar devam edecek ve partisinden nasıl bir karar çıkacak.”

Öztürk’ün iddiası sonrası gözler İYİ Parti’ye çevrilirken, İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun dün Başkanlık Divanı toplantısı yaptığı açıklamalar akıllara geldi.

Zorlu, yerel seçimlerde CHP ile birlikteliğe karşı olduğunu ve Eskişehir özelinde AK Parti ve MHP'nin desteklenebileceğini söyleyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun açıklamaları hakkında şunları söylemişti:

"İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki duruşu çok merak ediliyor. Çünkü bugün ülkemizin yaşadığı bu kıskaç siyasetinde, Türkiye'yi merkezine alarak büyüyebilecek yegane parti İYİ Parti. Bunun farkındayız. Bunun gerçekliğini de vatandaşlara anlatma sorumluluğumuz var. Seçim iş birliği taktiksel bir meseledir. Bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Ama hiç kimse İYİ Parti'ye bu konuda bir baskı yapmaya kalkmasın. Böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Bu seçimlerin parlayan yıldızı olacağız.

İktidarı hedefleyen bir parti için esas olan nedir? Elbette kendi kadrolarıyla, ilkeleriyle, değerleriyle milletin karşısına geçmek ve oy talep etmektir. Bence bu konuda yanlışlık yapılıyor. İYİ Parti'nin bu konuda doğal bir hakkı olmasına rağmen, kimi zaman yorumlarda ve değerlendirmelerde İYİ Parti'yi kıskaç siyaseti içinde tutmaya çalışan bir anlayışı görüyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu kıskacı yaracağız ve İYİ Parti'yi yaklaşan yerel seçimlerde sonra da genel seçimlerde milletimizin yüzünü döndüğü yegane parti haline getireceğiz”

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu tarafından yapılan açıklamanın, Öztürk'ün iddiasına cevap niteliği taşıyıp taşımayacağı ise şimdilik soru işareti..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar