Ünlü estetikçi uyardı: Bu yaş döneminde kepçe kulak ameliyatı yapılmalı

Ünlü estetikçi uyardı: Bu yaş döneminde kepçe kulak ameliyatı yapılmalı
FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, çocukların kepçe kulak problemi nedeniyle akran zorbalığına maruz kaldığını belirterek, bu sorunun çözümü için 6-7 yaş döneminde kepçe kulak ameliyatının yapılması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Akbaş, kepçe kulak konusunun çocuklar için ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade ederek, "Çocukların küçük yaşlardan itibaren okul çağını düşündüğümüzde, kulakların öne doğru açık olması çocukları rahatsız edebilir. Bu durum, kız ya da erkek fark etmeksizin çocukların dikkatini çeker. Saçları uzatarak ya da başka yöntemlerle bu durumu gizlemeye çalışırlar. Kepçe kulak meselesi, akran zorbalığının en sık yaşandığı konulardan biridir" dedi.

Akbaş, çocukların psikolojik olarak olumsuz etkilenmemesi için 6-7 yaş döneminde kepçe kulak ameliyatının yapılması gerektiğini belirterek, "Bu ameliyat, çocukların sosyal hayata daha fazla dahil olmadan önce gerçekleştirilmelidir. Kulaklardaki açıklık, kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesi psikolojik olarak rahatsız edebilir. Bu durum, ileri yaşlarda başvuran insanlar için de geçerlidir. Bazıları bu sorunu 70'li yaşlarına kadar ihmal edebilir, ancak eksiklikleri psikolojilerini olumsuz etkileyebilir" diye ekledi.

Operasyonların ortalama 30 ila 60 dakika arasında sürdüğünü ve birkaç gün içinde normal yaşama dönüş sağlandığını belirten Prof. Dr. Akbaş, ailelere çocuklarının bu konuda rahatsız olduğunu hissediyorlarsa, bir plastik cerrahi uzmanına başvurmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ayrıca, Akbaş, "Aileler bu konuda dikkatli olmalılar. Çocuklarının rahatsız olduğunu hissediyorlarsa, mutlaka onları bir plastik cerrahi uzmanına götürerek bu sorunu çözme yoluna gitmeliler" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar