Ekonomist Murat Muratoğlu: Yerli ve milli dolar basıp adına KKM dediler

Ekonomist Murat Muratoğlu: Yerli ve milli dolar basıp adına KKM dediler
Ekonomist Murat Muratoğlu, bugünkü yazısında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz kararını değerlendirdi. Alınan kararın bankaya değil Erdoğan'a ait olduğunu iddia eden Muratoğlu, hükümet tarafından ilan edilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) için ''yerli ve milli dolar'' ifadesini kullandı.

ÜNLÜ EKONOMİST AÇIKLADI! YERLİ VE MİLLİ DOLAR BASILDI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan faiz kararına tepkiler sürüyor. Hükümetin para politikalarına karşı getirdiği eleştiriler ile tanınan ekonomist yazar Murat Muratoğlu, son yazısında TCBM tarafından duyurulan faizlerin sabit tutulması kararını eleştirdi.

Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu''nun yazısından ilgili kısım şöyle:

Merkez Bankası’nın açıklamasına göre enflasyondaki yükseliş makroekonomik temellerden uzak… Bana göre de Merkez Bankası ekonomi ve piyasa gerçeklerine uzak… TL’deki değer kaybının, kendi negatif reel faiz politikası ve rezerv yönetimindeki hatalar nedeniyle gerçekleştiğini ve bunun enflasyona etkisini anlayamıyor. Çok çakal bir hamle ile yerli ve milli dolar basıp adını Kur Korumalı Mevduat dediler… Sadece Türkiye’de geçiyor tabii… Dolar almıyorsun, almış gibi yapıyorsun, banka dolar satmıyor, satmış gibi yapıyor… Kamu bankaları ile dolar satışına devam edip yükselişi durdurmaya çalışıyorlar lakin onlara ayrılan rezervin de sonuna geldiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar