Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın ve doların hangi ay patlayacağını açıkladı: Depreme hazır olun

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın ve doların hangi ay patlayacağını açıkladı: Depreme hazır olun
Kur Korumalı Mevduat ve FED faiz politikası artırımı tahminleri, döviz piyasaları alt üst edecek uyarı. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolar kurunda yaşanacak depremi tarih vererek açıkladı.

Tunç Şatıroğlu, döviz ile ilgili açıklamalarını X hesabından yaptığı paylaşarak, "Bu kadar uzun süredir "seviye hedefi gözeterek" yapılan müdahalelerin nasıl halen daha sürdürülebildiğini merak edenler ve bu hep böyle devam edebilir yanılgısı içinde olanlar var. Bunu sürdürmek için ihracatçıya zorla döviz bozdurtulduğunu biliyoruz. Ayrıca KKM'ye dövizden geçenler de döviz bozduruyor" dedi.

Şatıroğlu, "Ek olarak yaz aylarında turizm gelirlerinin arttığı da malum. Şimdi ihracat iklimi bozulmaya başladı. Bunu da zaten bekliyorduk. KKM'den çıkılması isteniyor ve yeni KKM açmak zorlaşıyor. Yani artık KKM nette döviz bozdurma aracı olmaktan çıkıp nette döviz talep eden bir yapı olacak" ifadelerine yer verdi.

TARİH VERDİ

Tarih vererek açıklamalarına devam eden Şatıroğlu, "Kasım ayından itibaren hem turizmdeki canlılık bitmiş ve ithal edilen enerji harcamaları artacak. Ek olarak Kasım ayında Fed belki son faiz artışını yapacak ve bu da belki değerli metallerde yükseliş başlatacak. O zaman altın talebi artacaktır. İthalat engellense de bu sefer de döviz ile altın veya altına dayalı yurt dışı yatırımlara talep artacak ve artan altın talebi komisyonlar vb. yüzünden daha fazla döviz talebine dönüşecektir. Yani bu "seviye hedefi gözeterek" yapılan müdahalelerin sürdürülebilmesi için Kasım ayından itibaren önemli dış kaynak girişi olması lazım" şeklinde konuştu.

tunc.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar