Özgür Demirtaş yaklaşan krizi açıkladı! Bu hafta çok kritik

Özgür Demirtaş yaklaşan krizi açıkladı! Bu hafta çok kritik
Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte akaryakıta gelen fiyat artışları durdurulamıyorken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş yaklaşan asıl tehlikeyi açıkladı. 

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, petrol fiyatlarıyla ilgili acı gerçeği açıkladı. Demirtaş, Rusya-Ukrayna savaşının akaryakıt fiyatlarına çok daha büyük etkisi olacağını öne sürdü.

Türkiye''de yükselen dolar kuru akaryakıt fiyatlarına çok büyük baskı yaparken Rusya''nın Ukrayna''yı işgali küresel piyasalarda petrolün varil fiyatını 130 doların üzerine çıkardı. Bu da Türkiye''deki akaryakıt istasyonlarında satılan benzin ve motorin fiyatlarının daha sert bir şekilde yükselmesine neden oldu. Ülkede benzin ve motorinin litre fiyatının düşmesini bekleyen vatandaşlara Prof. Dr. Özgür Demirtaş kötü haberi sosyal medya hesabı üzerinden verdi.

"BU DURUMU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM"

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya''dan petrol ithalatının sonlandırılabileğini bunun da büyük akaryakıt problemlerine neden olabileceğini söyledi.

Demirtaş, "Rusya’dan Petrol ithalatının durdurulma ihtimali var. Bunun gerçekleşmesi durumunu düşünmek bile istemiyorum. Bu hafta çok kritik. Bu saçma savaşın bir an önce durması lazım." dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar