Ünlü ayakkabı devi kepenkleri indiriyor! Ayakkabıları almayan yoktu

Ünlü ayakkabı devi kepenkleri indiriyor! Ayakkabıları almayan yoktu

Neredeyse herkesin ayağında olan o ayakkabı markasından kötü haber geldi. İflasın eşiğine geldi, kepenleri indireceğini duyurdu. İşte tüm ayrıntılar...

Giyim sektöründe ayakkabıların tarihsel rolü önemli olsa da, son yıllarda ayakkabı satışlarında belirgin bir azalma yaşanmakta. Özellikle büyük ayakkabı markaları, iflas tehlikesiyle karşı karşıya gelerek, bu durumla başa çıkmak için mücadele ediyor.

Dünya çapında tanınan ayakkabı markası Allbirds, artan maliyetlere karşı dayanamayarak iflasın eşiğine geldi. Şirketin hisse senetleri, 2021 yılının sonlarında 29 dolara kadar yükselmişken, şu anda 0,63 dolara kadar geriledi.

153428.jpg

Son 12 ayda 254,1 milyon dolarlık satış yapmasına rağmen, 152,5 milyon dolar zarar etti. Bu büyük kayıp, yatırımcılar arasında ciddi endişelere yol açtı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Dünya genelinde devam eden ekonomik krizin etkileri sürüyor. Pandemi sonrası artan tüketim ve üretimdeki aksaklıklar büyük bir krize yol açarken, iflas haberleri de ardı ardına geliyor.

Dünlü bir ayakkabı markası iflasın eşiğine geldi ve büyük marka tüm mağazalarını kapatmaya başladı. Bu durumda binlerce çalışanın işten çıkarılacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler