Kılıçdaroğlu rahat kazanır diyenlere cevap verdi: Ünlü anketçi İbrahim Uslu son anket sonuçlarını canlı yayında açıkladı

Kılıçdaroğlu rahat kazanır diyenlere cevap verdi: Ünlü anketçi İbrahim Uslu son anket sonuçlarını canlı yayında açıkladı
14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde anketler gelmeye devam ediyor. Kamuoyunda anketleri büyük ilgi gören İbrahim Uslu, yaptığı son çalışmaların ardından seçim yarışındaki son durumu paylaştı. 14 Mayıs için Kılıçdaroğlu'nun ipi göğüslemeye daha yakın olduğunu vurgulayan Uslu, yarışın ilk turda bitebileceğini açıkladı.

CEMRE DAĞAŞAN / GÜNBOYU

Adını ANAR Araştırma ile duyuran ve anketleri kamuoyunda büyük yankı uyandıran Siyasal İletişim Uzmanı Dr. İbrahim Uslu, seçime 50 günden az kala son havayı değerlendirdi.

Sözcü TV''de katıldığı bir canlı yayında Gazeteci Deniz Zeyrek''e açıklamalar yapan Uslu, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı''nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçadroğlu''nun seçimi kazanmaya daha yakın olduğunu iddia etti.

BİRİNCİ TURDA BİTEBİLİR

Seçimin sanılanın aksine ikinci tura kalmadan birinci turda da bitebileceğini öne süren Uslu, ''''Sayın Kılıçdaroğlu önce görünüyor ve bizim çalışmamızda 50''nin biraz üzerinde kalıyor ve 51 küsurlarda bitirecekmiş gibi görünüyor. Sayın Erdoğan zaten çok uzun zamandır 40-42 aralığında hareket ediyor. Seçim kampanyası ile birlikte oylarını birkaç puan attırsa bile hala 50''ye yaklaşma olasılığı yok. Yani Erdoğan seçimi ilk turda bitiremiyor. Sayın Kılıçdaroğlu''nun ilk turda bitirme şansı var ancak çok rahat değil. 55-56 falan durumunda değil'''' yorumu yaptı.

İNCE VE OĞAN ETKİSİ

Seçime iki aday yerine 4 aday ile girilmesini de değerlendiren Uslu, şunları söyledi:

Sayın İnce ve Sayın Oğan''ın belli bir miktarda oya ulaşacağını tahmin ediyoruz. Sona araştırmalarda, birden fazla araştırma kuruluşu Memleket Partisi''ni 5-6''ler arasında gördü. İkisinin de ikinci tura kalma olasılığı yok. İkinci tura Erdoğan ve Kılıçdaroğlu kalacak. Bu tablo net olarak belli.

Sayın Oğan''ın adaylığı çok yeni. İnsanlar şimdiye kadar Ümit Özdağ''ı vitrinde görüyordu. Uzun süre siyasetten uzak kaldı ve belki halkı onu sevecek ve Muharrem İnce''den fazla oy alabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar