Üniversitelerde hibrit dönem yarın başlayacak!

Üniversitelerde hibrit dönem yarın başlayacak!
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından online eğitime geçen üniversitelerde, yeni alınan kararla devam şartı olmaksızın yüz yüze eğitimin olacağı ‘hibrit eğitim’ yarın başlayacak.

Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından üniversitelerde yüz yüze eğitim durdurulmuş ve uzaktan eğitim kararı alınmıştı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bahar döneminin tekrar yüz yüze eğitim olacak şekilde yarın başlayacağını duyurdu. 
Bahar dönemine mahsus alınan kararla öğrencilerin isteğine bağlı olarak isteyenin okula gideceği isteyenin uzaktan çevrim içi olarak ders göreceği ‘hibrit eğitim’ sistemi için üniversiteler de detaylı açıklama yaptı.
Üniversiteler YÖK kararı üzerine devam şartı aranmaksızın bir yandan yüz yüze eğitim bir yandan da çevrim içi eğitimin olduğu ‘hibrit eğitim’ sistemi için hazırlıkları tamamladı.

Yarından itibaren başlayacak olan eğitim sisteminde isteyen öğrencilere sınıflarda uzaktan eğitimin yanı sıra yüz yüze eğitim tercihi de sunulacak. Derslere yüz yüze katılamayan öğrenciler için de eş zamanlı çevrim içi veya eş zamanlı olmayan çevrim dışı uzaktan öğretim yöntemleri kullanılabilecek.
Koronavirüs salgınında da uzaktan eğitimin verildiği bazı üniversiteler, hibrit eğitim için sınıflara kurdukları teknolojik alt yapıyı kullanacak.

Bu kapsamda, öğretim üyeleri, sınıflardaki akıllı tahtalara entegre edilmiş kamera, mikrofon ve diğer uzaktan eğitim alt yapı teknolojileri aracılığıyla öğrencilerine hem uzaktan eğitimi hem de yüz yüze eğitimi eş zamanlı sunacak. Yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler de çevrim içi ortamda sınıflardaki eğitimi eş zamanlı takip edebilecek. (AA) 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar