Üniversite öğrencilerine Safranbolu doğası tanıtıldı

Üniversite öğrencilerine Safranbolu doğası tanıtıldı
Karabük'teki üniversite öğrencileri, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu ilçesinin eşsiz doğal güzelliklerini tanımak için doğa yürüyüşüne katıldı.

Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü tarafından düzenlenen etkinliğe yaklaşık 80 kız öğrenci katıldı. Asiye Hatun Yurdu, Katip Çelebi Yurdu ve Soğuksu Yurdu'nda kalan öğrenciler, Safranbolu'nun Bağlar ve Bulak bölgelerini kapsayan yaklaşık 5 kilometrelik bir rotada doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu etkinlik sırasında öğrencilere Safranbolu'nun eşsiz bağ evleri hakkında da bilgi verildi.

Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü Başkanı Mehmet Kımır, öğrencilerin kendi eğitim aldıkları şehri tanımaları için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Kımır, öğrencilerin eğitim süresince yaşadıkları şehrin doğal güzelliklerini, kültürünü ve tarihini tanımalarını sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Öğrencilerin Safranbolu'nun doğal güzelliklerini keşfederek, bu deneyimlerini kendi şehirlerine ya da başka yerlere gittiklerinde paylaşabileceklerini ifade etti.

Kımır, bundan sonra da benzer etkinlikleri düzenleyerek öğrencilere Safranbolu'nun turizm elçisi olma fırsatı sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar