Üniversite müfredatına yapay zeka dersleri eklendi!

Üniversite müfredatına yapay zeka dersleri eklendi!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen yapay zeka ve dijital teknoloji derslerinin üniversite müfredatına eklenmesi konusunda bir adım attı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) işbirliğiyle yapay zeka ve dijital teknoloji derslerinin üniversite müfredatına eklenmesi konusunda adım attı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'nin stratejik alanlarda ihtiyaç duyduğu nitelikli beşeri sermayenin yetiştirilmesi ve üniversite-sektör iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile iş birliği protokolü imzalayacak.

96.webp

Bu kapsamda BTK Akademi Ders İçeriklerinin Üniversite Müfredatına Eklenmesi konusunda bir iş birliği başlatılacak.

12.jpg

YAPAY ZEKA DERSLERİ KREDİLENDİRECEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 16 Ocak Salı günü imzalanacak protokol uyarınca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi tarafından verilen yapay zeka ve dijital teknolojilerle ilgili derslerin üniversitelerin müfredatlarına dahil edilmesi ve bu derslerin kredilendirilerek diploma verilmesi çalışmalarını koordine edecek.

1-001.jpg

Öğrenciler, çevrimiçi olarak dersleri takip edecek, sınavlar ise yüz yüze gerçekleştirilecek. Derslerin sadece üniversitelerdeki dijital teknolojilerle ilgili alanlarda değil, aynı zamanda sosyal, teknik, sağlık ve benzeri alanlarda yer alan bütün lisans ve ön lisans programlarına yaygınlaştırılması planlanıyor.

52410.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar