Üniversite kayıtları başladı! Üniversite kayıtları için gereken belgeler nelerdir?

Üniversite kayıtları başladı! Üniversite kayıtları için gereken belgeler nelerdir?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları sonrasında üniversite kayıtları 22 Ağustos'ta başladı. 22-26 Ağustos tarihleri arasında sürecek üniversite kayıt tarihlerinin başlamasıyla en çok araştırılan konulardan biri üniversite kayıtları için gerekli belgeler oldu.

ÖSYM''nin paylaştığı verilere göre üniversite için belirlenen kontenjanların yüzde 99''u dolarken, 850 bin 631 aday üniversiteye kayıt hakkını kazandı. Ancak kayıt sürecinde gerekli işlemleri yapmayan adaylar bu sürecin tamamlanması ile kayıt haklarını kaybedecekler. Merkezi yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme süreci başlayacak.

22 Ağustos''ta başlayan üniversite kayıtları sürecinde elektronik kayıtlar 24 Ağustos''a kadar devam ederken, üniversitelerde ise kayıt işlemleri 26 Ağustos 2022 tarihinde tamamlanacak.

 Üniversite kayıt için gereken belgeler listesi

-Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

-Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

-Üniversite programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların durumlarını belirten belge (Kayıtlı oldukları ortaöğretim kurumundan alınacaktır.

-Adayın YKS tercih sonuç belgesinin internet çıktısı.

-Nüfus cüzdan fotokopisi.

-6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (Sayısı değişiklik gösterebilir)

-Varsa katkı payı/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (Banka dekontu)

-Askerlik durum belgesi. (Erkek adayların askerlik durumları MSB aracılığıyla sorgulanacaktır. İhtiyaç duyulduğu takdirde kayıt esnasında askerlik durum belgesi istenilecektir. Bu nedenle kayıt öncesinde www.turkiye.gov.tr sayfasından veya Askerlik Şubenize başvurarak askerlik durumunuzun kayıt işlemleri için bir engel oluşturup oluşturmadığı bilgisini öğrenmeniz yararlı olacaktır.)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar