Ümit Özdağ 3. Dünya Savaşı için tam tarih verdi: Sebeplerini tek tek açıkladı

Ümit Özdağ 3. Dünya Savaşı için tam tarih verdi: Sebeplerini tek tek açıkladı
Fatih Güneş İle Gündem Özel programına konuk olan Ümit Özdağ, yayında ülkelerin 3. Dünya Savaşı’na hazırlandığını ifade ederek açıklama yaptı.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

TV 42’de yayınlanan Fatih Güneş İle Gündem Özel programına konuk olan Ümit Özdağ, “Neden biz bugün Finlandiya'nın ve İsveç'in NATO'ya girmesini tartışıyoruz” sorusunu sorarak açıklamada bulundu.

Özdağ, ülkelerin 3. Dünya Savaşı’na hazırlandığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Neden biz bugün Finlandiya'nın ve İsveç'in NATO'ya girmesini tartışıyoruz? Çünkü dünya bir üçüncü dünya savaşına hazırlanıyor ve taraflar, bir tarafta Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda öbür tarafta Rusya, Çin ve nereye gideceğini henüz kestiremediğimiz Hindistan özetle büyük bir hızla dünya silahlanarak iki bin otuz sonrasında başlaması düşünülen, öngörülen, tahmin edilen bir üçüncü dünya savaşı için hazırlanıyor.

Tabii bu Çin dünya savaşı için hazırlanırken aslında bu savaşın girişi de Ukrayna, Rusya savaşıyla başlamış durumda, Amerika Birleşik Devletleri Rusya'yı mümkün olduğu kadar kuzeyden yani Kutup ekseninden güneyden yani Karadeniz'den ve Avrupa'dan sıkıştırmak istiyor. Bunun için de Ukrayna'yı NATO'ya almayı arzu ediyorlar. Ve zaten savaşın çıkma nedeni de Ukrayna'nın NATO'ya girme ihtimalinin belirmesine Putin'in gösterdiği tepkiydi Tabii Amerika bundan çok iyi yararlandı.

Daha önce hiç gündemde olmayan ve bütün Soğuk Savaş boyunca tarafsız kalmış olan Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya dâhil edilmesi projesini gerçekleştirdi. Finlandiya kabul edilmiyorsunuz. Türkiye de kabul etti. Esasen stratejik açıdan bakıldığında Finlandiya'nın kabul edilmesi daha Türkiye açısından önemli. Çünkü Finlandiya çok daha uzun bir sınıra sahip Rusya'yla. İttifaka dolayısıyla Türkiye'ye getireceği yük çok daha fazla. İsveç meselesi daha hani ikinci sırada.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar