Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti'den neden ihraç edilmek istendiği ortaya çıktı! Saygı Öztürk kaynağım çok sağlam dedi

Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti'den neden ihraç edilmek istendiği ortaya çıktı! Saygı Öztürk kaynağım çok sağlam dedi
Gün içerisinde kesin ihraç istemiyle İYİ Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın neden ihraç edilmek istendiği ortaya çıktı. Gazeteci Saygı Öztürk, Dikbayır hakkında ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirterek, gerçek sevk gerekçesinin neden kaynaklandığını belirtti.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, bugün yaptığı açıklama ile İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın Genel Başkan Meral Akşener'in imzasıyla tedbirli ve kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini duyurdu.

Zorlu'nun açıklamalarının ardından Dikbayır hakkında "Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarını incelettiği için ihracı isteniyor." iddiaları ortaya atılırken, Gazeteci Saygı Öztürk, bu iddiaların doğru olmadığını belirterek, gerçek ihraç sebebinin bambaşka bir durumdan kaynaklandığını belirtti.

"TACİZ NEDENİYLE DİSİPLİN KURULUNA GÖNDERİLDİ"

Sözcü TV'de konu hakkında açıklamalarda bulunan Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Son dakika bilgisi olarak aktarmış olayım. Biliyorsunuz parti sözcüsü Sayın Kürşad Zorlu açıklamalarda bulundu disipline verildiğine yönelik. Ancak disipline verilme konusu iddia edildiği gibi banka hesapları ya da benzer bir durumdan kaynaklanmıyor. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

"İÇERİDEN ALDIĞIM KAYNAĞI ÇOK SAĞLAM BİLGİYE GÖRE..."

Konu bambaşka bir şey. Söylemekte zorlanıyorum ancak elbette gazeteciyiz. Aldığım çok sağlam bilgiyi söylüyorum; taciz suçlamasıyla sevk edildi. Partideki bir çalışana yönelik taciz suçlaması nedeniyle Ümit Dikbayır, kesin ihraç talebiyle İyi Parti Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Konu diğer iddialardan çok ayrı. Sadece taciz meselesi nedeniyle ihracı isteniyor. Taciz edildiği iddia edilen kadının da ifadelerinin eklendiği ve disiplin kurulu başkanına bizzat İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in imzasıyla gönderilen yazının ekinde bunların olduğunu öğrendim.

Tabii ki bu konuyla ilgili mutlaka Ümit Bey'in de söyleyecekleri vardır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar