Uluslararası Uşak Kanatlı Denziatı Film Festivali sinemaseverlere kapılarını açtı

Uluslararası Uşak Kanatlı Denziatı Film Festivali sinemaseverlere kapılarını açtı
Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali 9. kez kapılarını açtı. 3 bin 897 filmin yayınlanacağı festivalin açılışı Uşak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

GÜNBOYU /  AZİZ MUHAMMET ULUBAŞ

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nun öncülüğünü yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 13-21 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali 9. Kez sanatseverlere buluşuyor.

Uşak’taki Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayan açılış törenine Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Sezgin, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Kabalcı, İl Kültür Turizm Müdürü Sabri Ceylan, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ile Uşak Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Uşak halkı katıldı.

14 FARKLI ÜLKE, 47 FİLİMİN PRÖMİYERİ

47 filmin prömiyerinde yer alan festivale Avusturya, Brezilya, Almanya, Fransa, İran, İtalya, İngiltere Kosova, Belçika, Polonya, Rusya, Portekiz ve Kazakistan katkı sunuyor. Festivalin ana jürisinde Azadeh Masihzadeh, Katarzyna Warzecha, Lendita Zeqiraj, Leonardo Martinelli, Patirca Nogueira, Rand Abou Fakher ve Zhannat Alshanova bulunuyor.

FESTİVAL İKİ FİLMLE BAŞLADI

Adını Karun Hazineleri’nin en önemli simgelerinden olan denizatının simgesinden alan festivalin açılışında Doug Rolland’ın yaptığı Oscar adayı “Feeling Though” ve Emre Sefer’in yönettiği “Babamın Öldüğü Gün” filmleri ile başladı.

“ŞEHİRİMİZ KÜLTÜR SANAT ALANINDA ÖNE ÇIKACAKTIR”

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan festivale dair yaptığı açıklamada; “ 14 farklı ülkeden yabancı katılımcıların, kısa film festivaline ilgi gösterecek olan konukların ve sizlerin sayesinde şehrimizi kültür sanat alanında öne çıkacaktır” dedi.

Bu yıl Uşak’ın 100. Kurtuluş yılı olması nedeniyle kısa filmler arasına Uşak teması da yerleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan bu konuya dair yaptığı açıklamada 2-3 filmin bu alanda olmasından dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Bir hafta boyunca konuklarını ağırlayacak olan festival, şehrin birçok noktasında sanatseverlerle buluşacak.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ FİLM FESTİVALİNDE 7.SIRADAYIZ”

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin ise festivali ilk kurduklarında bugünlere geleceğini hayal edemediklerini belirtirken; festivalin Uşak ve İstanbul dışında İtalya’nın Milano ayağı da olacağını söyledi. Sezgin, “ Türkiye’nin en iyi film festivalinde 7.sıradayız. Uşak Üniversitesi olarak bize daha fazla destek verin Cannes film festivali gibi yaparız” dedi.

SAVAŞ RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE KATILIM SAĞLAMADI

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Kabalcı ise; “Bizim güçlü bir tarihimiz var. Tarih bize kültür, sanat, teknoloji gibi pek çok güzellikleri vermekte. Sizin gibi gençlerin eğitim öğretimde olduğu gibi kültür sanatta da olmanızdan ve bunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı. Kabalcı Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını ifade etti.

“UŞAK KÜLTÜR SANAT ALANINDA BEKLENTİSİ YÜKSEK BİR ŞEHİR”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise festivale katkıda bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söylerken, bu işin kolay bir iş olmadığını söyledi. Çakın, “Uşak gerçekten kültür sanat anlamında son derece açık ve beklentisi yüksek bir şehir. Bizler de Uşak Belediyesi olarak sivili toplum kuruluşlarıyla beraber Uşak’ı daha fazla kültür sanatla buluşturmak için gayret içerisindeyiz” açıklamasını yaptı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ise 9. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’ne dair yaptığı açıklamada bu festivalin daha da büyüyeceğine inandığını söyledi. Uşak’ın çok önemli bir tarihe sahip olduğuna değinen Ergün, şehrin önde gelenlerine de bu festivale katkıda vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu Başkanı Özlem Kara ise festivalde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Açılış töreni konserle sona erdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar