Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti! Fahiş fiyata bilet satan otobüs firmalarına büyük ceza

Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti! Fahiş fiyata bilet satan otobüs firmalarına büyük ceza
Fahiş fiyatla bilet satan otobüs firmalar için Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti. İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı bir açıklamada bayram tatillerinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yoğunluk yaşandığını belirtti. 9 günlük bayram tatili süresince yollar ve yolcu taşımacılığında tedbirler alındığını ve denetimlerin yapıldığını vurguladı. Bu önlemler sayesinde vatandaşların bayram boyunca konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk yaptığını ifade etti.

Bayram tatilinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluk yaşandığını belirten Uraloğlu, bu süreçte 80 bin 195 otobüs seferi düzenlendi ve 2 milyon 759 bin 818 yolcu taşındığını bildirdi.

Fahiş fiyatla bilet satan otobüs firmalarına 5,3 milyon lira ceza

4 BİN 810 OTOBÜS DENETLENDİ

Uraloğlu, bakanlık ekipleri ve kolluk kuvvetleriyle işbirliği içinde olduklarını vurgulayarak, şehirlerarası otobüs seyahatlerine yönelik denetimlerin yanı sıra yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve kara yolları denetim istasyonlarında yapılan çalışmalara da değindi. Bu kapsamda 4 bin 810 otobüs denetlendiğini belirterek, Karayolu Taşıma Kanunu'na aykırı hareket eden işletmelere 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandığını ifade etti. Ayrıca, korsan taşımacılık yapan işletmelere ise 1 milyon 269 bin lira idari para cezası kesildiğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar