Ukrayna'ya kaçan Rus pilot Kuzminov öldürüldü

Ukrayna'ya kaçan Rus pilot Kuzminov öldürüldü
Ukrayna-Rusya Savaşı'nda 2023 Ağustos'unda saf değiştirerek Ukrayna'ya kaçan Rus savaş pilotu Maksim Kuzminov, 13 Şubat'ta İspanya'nın Alicante kentindeki bir evin garajının girişinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İspanya resmi haber ajansı EFE'nin jandarma kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, 13 Şubat'ta Alicante'de bulunan bir sitedeki evin garajında gerçekleşen silahlı saldırıda hayatını kaybeden kişinin Rus pilot Maksim Kuzminov olduğu tespit edildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Kuzminov'a yönelik saldırıyı gerçekleştirenler, daha sonra araçlarıyla olay yerinden kaçtılar.

Soruşturmayı yürüten jandarmanın, cesedin üzerinde bir Ukrayna vatandaşına ait kimlik bulduğu ve daha sonra yapılan araştırmalar sonucunda öldürülen kişinin Rus pilot Kuzminov olduğunu belirlediği ifade edildi.

Ukrayna'nın Kyiv Post gazetesinin Ukrayna Askeri İstihbarat Merkezine dayandırdığı haberde, Kuzminov'un Ukrayna'da değil İspanya'da yaşamayı tercih ettiği bilgisi verildi. Kuzminov'un, Ukrayna ile savaşın başlamasından önce askerliği bırakmaya çalıştığı ve savaşa katılmak istemediği biliniyordu. 2023 Ağustos'unda kullandığı Mi-8 tipi helikopterle Ukrayna'ya kaçan Kuzminov'un, o dönemde Ukrayna Askeri İstihbarat Merkezi ile anlaşarak Ukrayna'ya sığındığı biliniyordu.

Ayrıca, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın 16 Şubat'ta Rusya'da hayatını kaybetmesiyle bağlantılı olarak İspanya Dışişleri Bakanlığının Rusya'nın Madrid Büyükelçisi Yuri Klimenko'yu Bakanlığa çağırdığı bildirildi. İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Navalnıy'ın ölümünün "tamamen haksız" olduğunu belirterek, Rusya'dan olay hakkında inandırıcı bir açıklama yapmasını istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar