Ukrayna'dan korkutan iddia: Moskova kuruvazöründe nükleer başlık vardı

Ukrayna'dan korkutan iddia: Moskova kuruvazöründe nükleer başlık vardı
Ukrayna'nın savaşın başlangıcından bu yana Rusya'ya verdiği en büyük hasar olarak görülen Moskova kuruvazörünün batırılmasının yankıları sürüyor. Batırılan gemiye ilişkin açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanlığı Güney Kuvvetleri Komutanlığı, batan gemide nükleer başlıklar olduğunu iddia ederek, Rusların ölen askerlerinin değil, bu başlıkların peşinde olduğunu açıkladı.

KORKUTAN AÇIKLAMA: NÜKLEER BAŞLIKLAR SULARA GÖMÜLDÜ!

Rusya ile Ukrayna arasındaki yaşanan savaşta dönüm noktalarından biri olarak görülen Rus amiral gemisinin batırılması, dünya basınında geniş yer bulmuştu. Ruslar, geminin Ukrayna ordusu tarafında değil, yaşanan bir patlama nedeniyle battığını iddia etse de pek çok bağımsız kaynak ise geminin Ukrayna''ya ait güçler tarafından batırıldığını doğruladı. Rus ordusu, savaş gemisinin battığı bölgede arama-kurtarma faaliyetlerini yoğunlaştırırken Ukrayna tarafı geminin güvertesindeki 16 seyir füzesinden bir bölümünün taktik nükleer başlık taşıdığı iddiasını ortaya attı.

ŞİFRELİ CİHAZLARIN ELE GEÇMESİNDEN KORKUYORLAR

Bazı uzmanlar ise Putin yönteminin batık gemiyle ilgili başlatılan su altı çalışmalarını birkaç nedene bağlıyor. Rusya, batan gemide bulunan şifreli haberleşme cihazlarının yabancı ülkelerin eline geçmesini istemiyor. Ayrıca infilak etmemiş füzelerin çıkarılması amaçlanıyor. Gemide hayatını kaybeden denizcilerin cesetlerine ulaşılması ve çıkarılması da başka bir hedef.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Elimizdeki istihbarat verilerine göre Ukrayna savaşına gönderilmeden önce ‘Moskova’ kruvazöründeki 16 seyir füzesinden birkaçına taktik nükleer başlıklar yerleştirildiği yönünde. Gemi batarken konvansiyonel patlamalardan etkilenmeyen başlıklar şimdi Karadeniz dibinde bulunuyor. Ruslar nükleer silah gerçeğinin ortaya çıkmaması için bu başlıkları bir an önce dipten çıkarmak istiyor.''''

''MİLLİ SERVET'' İLAN ETTİLER

Kiev yönetimi ise Ukrayna’nın ekonomik çıkar bölgesinde batan Rusya donanmasına ait ‘Moskova’ kruvazörü enkazını milli tarihi servet ilan etti. Rusya’nın Ukrayna yönetimi izni olmaksızın enkaz bölgesinde çalışmalar yapılamayacağını UNESCO aracılığıyla Moskova’ya iletildi. Dipte yapılacak tüm çalışmaların Kiev tarafından yasadışı sayılacağı belirtildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar