Ukrayna'da yaralanan model Playboy dergisine kapak oldu

Ukrayna'da yaralanan model Playboy dergisine kapak oldu
Ukraynalı model ve TV sunucusu olan Iryna Bilotserkovets, kapakta metal bir bikini ve kalp şeklinde bir göz bandıyla görünüyor.

Playboy Ukrayna dergisi Rusya'nın işgalinin başlamasından bu yana piyasaya sürülecek ilk baskısında, bir gözünü kaybeden ve bir suikast girişiminden kurtulan üç çocuk annesi bir Ukraynalı modele kapağında yer verdi.

Ukraynalı model ve TV sunucusu olan Iryna Bilotserkovets, kapakta metal bir bikini ve kalp şeklinde bir göz bandıyla görünüyor. Geçen yıl 26 Şubat'ta Kiev'de silahlı bir saldırıya maruz kalan ve bu nedenle ameliyat geçiren Bilotserkovets, bir mahallede çocuklarıyla birlikte eve gidiyordu.

Arabasına birkaç kurşun isabet eden modelin yaşadığı olaydan Rusya yanlısı güçler sorumlu tutulmuştu. Vücudunun her yerinde kurşun yara izleri kalan Bilotserkovets, Ukrayna direnişinin bir sembolü haline geldi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko'nun yardımcılarından birinin karısı olan Bilotserkovets'in amaçlı olarak özel hedef alınıp alınmadığı ise net değil.

Dergideki röportajında Berlin'de bir hastanede sol gözünden ameliyat olduğunu anlatan sembol model, “Bir gözüm yok, her yerimden tüpler çıkmış, ameliyatta saçlarım kazınmış, her yerimde dikişler, izler, yaralar böyle bir haldeydim. Frankenstein'ın canavarı gibiydim. Çenem bir dal parçası gibi paramparça olmuştu. Ukrayna'daki doktorlar muhtemelen öleceğimi söyledi ama bu kaderi kabul etmedim." diyor.

TÜM GELİR BAĞIŞLANACAK

Ön cephedeki birlikler için moral artırıcı etkinlikler düzenleyen, sanatçı ve müzisyenlerden oluşan bir dernek olan Ukrayna Kültür Güçleri ile çalışan model, "Artık güzel bir yüzüm yok ama vücudumun geri kalanı hala güzel." diyor.

Playboy'un kapağında, "Savaş sırasında yaralanan, ancak yaşama bağlılığını kaybetmemiş, bir güç ve güzellik örneği olan Ukraynalı kadınların dayanıklılığına adanmıştır" yazısı yer alıyor. Yayıncı, dergiden elde edilecek gelirin Ukrayna ordusu için acil tıbbi ekipmana bağışlanacağını duyurdu. (Euronews)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar