Uğur Dündar'dan Akşener'e destek: "Her satırının altına imzamı atarım"

Uğur Dündar'dan Akşener'e destek: "Her satırının altına imzamı atarım"
Gazeteci Uğur Dündar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün yaptığı konuşmasına Twitter'dan destek vererek "Her satırının altına imzamı atarım" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Akşener,  “Devlet aklıyla, Bilim Kurulu'nun önerileri çerçevesinde hazırlanacak ve devlet ciddiyetiyle uygulanacak bir programla, ülke genelinde 15 günlük zorunlu karantina ilan edin” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşan deneyimli gazeteci Uğur Dündar, Akşener'e destek vererek "İşte her satırının altına imzamı atacağım sorumlu, şeffaf ve cesur siyaset anlayışı" yorumunda bulundu.

dundar.jpg

AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A ÇAĞRI

 "Aziz milletim, Buradan sizlerin huzurunda bir kez daha Sayın Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum: Uyarılarımızı dikkate alıp, zamanında uygulayarak, süreci daha az kayıpla atlatabilmek hala mümkün.

 Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanı'sın, siyasetinin merkezine kendini ve yakın çevreni değil milletini koymak zo-run-da-sın. Siyasal iletişim kampanyalarını artık bırak, bu zor günde vatandaşın yanında ol. Devlet aklıyla, Bilim Kurulu'nun önerileri çerçevesinde hazırlanacak ve devlet ciddiyetiyle uygulanacak bir programla, ülke genelinde 15 günlük zorunlu karantina ilan edin.

 Buna paralel olarak, ekonomik destek paketini, salgından birincil derecede etkilenip zora düşen vatandaşlarımıza direkt nakit yardımı da içerecek şekilde, milli gelirimizin en az %7'si seviyesine genişletin. Karantina süresi içinde, yoğun bir tarama kampanyası başlatıp, Covid-19 vakalarını daha geniş ölçekte belirleyip haritalandırın. Tanı konulan hastaların yakınlarını da takibe alın."

BİLİM KURULUNA: "SİYASETE KURBAN ETMEYİN"

Sözlerini Bilim Kuruluna çağrı yaparak bitiren Akşener şunları söyledi:

  "Sizler bilim insanlarısınız. Meslek etiğiniz size her zaman doğrunun peşinden gitmeyi, her şartta doğruyu söylemeyi şart koşar. Sakın ola mesleki itibarınızı, siyasilerin bireysel hesaplarına kurban etmeyin. Siz Türkiye'nin saygın bilim insanları olarak, ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanda çok önemli bir görev üstleniyorsunuz.

  Ya sonuna kadar doğruları söyleyip, iktidarı doğru yola sokun, ya da onurunuzla o kuruldan ayrılın. Bu, sizi bulunduğunuz yere getiren bu topraklara, bu millete olan borcunuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle; Bir kez daha “Evde Kal” Türkiye diyorum. Kimse endişelenmesin, bu günler de elbet geçecek. İktidar bu yüce millete yakışan biçimde çalışmasa da, Herkes bilsin ki, Türk Milleti asla yalnız ve çaresiz değildir! Allah'a emanet olun, saygılar sunuyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar