Uğur Dündar aldığı ödülü kime armağan etti?

Uğur Dündar aldığı ödülü kime armağan etti?
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül için aktif olarak 50 yıldır gazetecilik yapmış olmak şartı aranırken, ödüle bu yıl Sözcü Gazetesi Yazarı usta gazeteci Uğur Dündar da layık görüldü.

Türk Basınının önde gelen kalemlerinden ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından Şeyhül Muharririn Burhan Felek adına konulan TGC Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Seçici Kurulu 5 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 15.00'te TGC'de toplandı.

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri Yönetmeliği çerçevesinde oluşturulan Seçici Kurul'da bu yıl gazeteci-yazar, TGC Onur Kurulu Başkanı Altan Öymen, TGC Denetim Kurulu Başkanı Arif Esen, Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı Arif Kızılyalın, TGC Balotaj Kurulu Üyesi Azize Şenbülbül, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, Gazeteci-Yazar, TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ve TGC Başkanı Turgay Olcayto yer aldı. Seçici Kurul Başkanlığına Turgay Olcayto, yazmanlığa Arif Esen seçildi. Orhan Erinç ile Altan Öymen toplantıya katılamadığından oylarını yazılı olarak gönderdiler.

USTA GAZETECİYE ÖDÜL 

Oylama sonunda yönetmeliğe göre 70 yaşından gün alan, meslekte 50 yılını tamamlayan Nevin Akkaya, Engin Aktel, Alev Anakök, Müveddet Anter, Selahattin Duman, Uğur Dündar, Zafer Nuri Eraslan, Faik Kaptan, Fahri Kaytaz, Erkan Özmen, Olay Tan, Tufan Türenç, Yalvaç Ural, Yavuz Yücetürk, Faruk Zabcı Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne değer görüldüler.

GAZETECİ MÜYESSER YILDIZ’A İTHAF ETTİ

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan usta gazeteci, “TGC Yönetimi ve Seçici Kurulu’na teşekkür ediyor ve ödülümü cezaevinde bulunan değerli gazeteci Müyesser Yıldız’a ithaf ediyorum” ifadelerini kullandı.

50 YILI AŞKIN SÜREYLE 

“Şeyhül Muharririn” unvanını taşıyan, 50 yıldan fazla aktif gazetecilik yapan Burhan Felek’in anısına konan ödüller 1983 yılında oluşturuldu. Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri için 70 yaşından gün alan adayların 50 yılı aşkın süreyle basına hizmet vermiş ve bu hizmetlerini sürdürüyor olmaları şartı aranıyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar