Uçak Bileti Satın Alırken Dikkate Almanız Gereken Faktörler

Uçak Bileti Satın Alırken Dikkate Almanız Gereken Faktörler
Hesaplı, hızlı ve güvenli uçak bileti almak için dikkat etmeniz gerekenler...

Uçak Bileti Satın Alırken Dikkate Almanız Gereken Faktörler

Seyahatlerini hem hızlı hem de güvenli bir şekilde tamamlamak isteyenler hemen internetten online olarak uçak bileti bul diyerek biletini kısa zamanda satın alıyor. Ancak uçak bileti satın alırken bazı unsurları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu sayede, seyahat sürecinizin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını da sağlamış olursunuz. Neleri dikkate almanız gerektiği konusunda birkaç unsura değinelim.

  • Bagaj Hakkı

Sadece el çantanız ile seyahat edecekseniz bu husus sizin için önemli olmayabilir. Ancak yanınıza bavul ya da sırt çantası almayı düşünüyorsanız seçtiğiniz uçuş seferi için sunulan bagaj hakkına mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Şayet izin verilen bagaj ağırlığını aşarsanız havaalanında ciddi bir sorun yaşayabilirsiniz. Bazı hava yolu firmaları ek bagaj hakkı satın alma imkanı da sunabiliyor.

Ancak bunun her durumda ve her seferde geçerli bir imkan olmayabileceğini unutmayın. Özellikle yurt dışı seyahatlerde seçtiğiniz hava yolu firmasının hangisi olduğuna bağlı olarak minimum bagaj hakkı sunuluyor olabilir. Bileti online olarak satın almadan önce izin verilen bagaj ağırlığına mutlaka göz atmalısınız. Elbette bunun için de yanınıza hangi eşyalarınızı alacağınızı da önceden belirlemeniz gerektiğini unutmayın.

  • Bilet Fiyatı

Çok sayıda insan hava yolu firmalarının aynı fiyatlandırma politikalarını uyguladığını düşünüyor. Oysa bu büyük bir yanılgıdır. Bazı hava yolu firmaları yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde minimum düzeyde fiyatlandırma uyguluyor. Pegasus bu firmalar arasında en çok ön plana çıkandır. Sıklıkla uçakla seyahat edenler bu durumu çok iyi bildiğinden genellikle Pegasus internet sitesi üzerinden uçak bileti satın almayı tercih ediyor. Yılın tüm zamanlarında en uygun fiyatla uçak bileti alma şansını sunuyor olması, Pegasus internet sitesinin büyük bir ilgi görmesini de beraberinde getiriyor.

Özellikle İstanbul uçak bileti fiyatları sayesinde İstanbul’a sıklıkla uçmak zorunda olanlar minimum düzeyde ödeme yapma şansından da faydalanıyor. Dolayısıyla yıl bazında düşünüldüğünde sadece uçak bileti satın almak için çok yüksek rakamlarla bütçe ayırmaktan da kurtulabiliyorlar. Bilet fiyatı unsuruna titizlikle yaklaşır ve siz de en uygun fiyatları sunan hava yolu firmalarına yönelirseniz, bütçenizden de tasarruf yapabilirsiniz.

  • Kampanyalar ve Avantajlar

Elbette ucuz uçak bileti satın alma yollarından biri de kampanyalar ya da hava yolu firmalarının sunduğu bazı avantajlı hizmetlerdir. Eğer bu konuya da odaklanırsanız çok sayıda kazanımdan istifade edebilirsiniz. Örneğin Pegasus tarafından sunulan BolBol sayesinde BolPuan kazanabilir ve bu puanları da kolaylıkla kullanabilirsiniz. Bu sayede uçak biletlerinizi uygun fiyatla satın almaktan çok daha fazla sayıda avantajdan istifade etmiş olacaksınız. İnternet sitesine tıkladığınızda bu konuda daha fazla bilgiye ulaşmanız da mümkün olacaktır. Uçuş paketlerine göz atmanızı da öneriyoruz çünkü gayet avantajlı olan uçuş paketleri ile pek çok hizmetten faydalanma şansını yakalayabilirsiniz.

  • E-Posta Listelerine Üye Olun

Uçak bileti satın almadan önce Pegasus hava yolu firmasının e-mail listesine üye olmanızı da öneririz. Çünkü indirim fırsatlarından ilk olarak haberdar olma ve şaşırtan fiyatlarla uçak bileti satın alma şansından faydalanmış olacaksınız. Gelen e-posta ile yeniliklerden de haberdar olma imkanından faydalanabiliyorsunuz. Sık sık uçak ile seyahat ediyorsanız bu konu sizin için daha önemli demektir çünkü yurt içinin yanı sıra yurtdışı seyahatlere dair haberler ve indirimler de size e-posta ile bildiriliyor.

  • Check-in İşlemini Unutmayın

İnternetten online olarak uçak biletinizi satın almak büyük bir kolaylık! Ancak pek çok kişi check-in işlemini unutabiliyor. Artık internet üzerinden online olarak da bu işlemi hızla yapabileceğinizi hatırlatalım. Pegasus internet sitesine tıkladığınızda üstteki menüde bu işlemi yapabileceğiniz sayfa yer alıyor. Tıklayarak check-in işleminizi de pratik bir şekilde yapabilir, havaalanına uçuştan saatler önce gitme zorunluluğundan kurtulabilirsiniz.

Eğer bu işlemi online olarak yapmak istemiyorsanız uçuş saatinden en az 40 dakika önce uçağa bineceğiniz havaalanında olmanız gerektiğini unutmayın. Bu ve benzeri konularda bilgi eksiklerini tamamlamak ve aynı zamanda güncel uçak bileti fiyatlarına göz atmak için siteye şimdi uğrayabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar