Üç önemli isim Meta ile yollarını ayırdı

Üç önemli isim Meta ile yollarını ayırdı
Teknoloji dünyasında son dönemde gözde olan yapay zeka (A.I.) teknolojileri, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT'nin büyük başarısıyla dikkat çekiyor. Bu başarı, büyük teknoloji şirketlerinin çoğunun yapay zeka alanına odaklanmasına yol açtı. Bu alana yatırım yapmaya başlayan şirketlerden biri de Meta (eski adıyla Facebook) oldu.

Yapay zeka alanında güçlenmek ve önemli ürünler sunmak amacıyla önemli yatırımlar yapan Meta, bu hedef doğrultusunda önemli bir ekibi bir araya getirdi. Ancak son günlerde şirketin yapay zeka departmanında önemli kayıplar yaşandı. Meta'nın generative AI projelerinden sorumlu kıdemli yöneticisi Devi Parikh, Fundamental AI Research ekibinin başındaki isim Abhishek Das ve Meta'nın mühendislik ekibinin direktörü Erik Meijer, son birkaç haftada şirketten ayrıldı.

Facebook'un ana şirketi Meta'dan büyük ayrılık! - ShiftDelete.Net

Bu üç önemli ismin kısa sürede ayrılması, Meta'nın yapay zeka departmanında sıkıntıların olduğunu gösteriyor. Özellikle A.I. projelerinde kilit roller üstlenen bu isimlerin ayrılması, şirketin yapay zeka konusundaki hedeflerine ulaşmada yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor.

Meta Haberleri - Mepa News

OpenAI, başlangıçta bağımsız bir girişim olmasına rağmen Microsoft'un desteğini alarak piyasadaki en iyi yapay zeka programını geliştirdi ve önemli bir başarı elde etti. Bu durum, yapay zeka alanında çalışan yazılımcıları cesaretlendiriyor ve bu tarz isimlerin Meta gibi büyük şirketlerde daha sıkıcı projelerde tutulmasını zorlaştırıyor. Ancak Meta'daki ayrılıkların diğer şirketlere göre daha fazla olması, Meta'nın yapay zeka alanında ters giden bir şeyler olduğunu düşündürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar