Twitter'ın kurucusundan Twitter'a rakip uygulama: Bluesky AppStore'dan onay aldı!

Twitter'ın kurucusundan Twitter'a rakip uygulama: Bluesky AppStore'dan onay aldı!
Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Twitter'ı Elon Musk'a sattıktan sonra sessizliğe büründü. Dorsey, Twitter devrinin bittiğini söyleyerek, rakip uygulama 'Bluesky' ile ortaya çıktı.

Twitter''ın kurucu ortağı Jack Dorsey, yayınladığı bir gönderide Twitter devrinin bittiğini belirtti. Dorsey, Twitter''a alternatif olabilecek Bluesky uygulamasını yayınlayarak, kullanıcıları uygulamayı deneyimleyebilmeleri için davet ediyor.

Twitter''ın kurucusu Jack Dorsey, Twitter''a alternatif olabilecek uygulamayı yayınladı. Twitter''ı Elon Musk''a sattıktan sonra yeni sosyal medya uygulaması için girişimlerde bulunan Dorsey, Bluesky isimli uygulamasını AppStore''un beta programı altında yayınladı.

Daha fazla test edilmesi için beta programı altında kullanıcılara açılan yeni sosyal medya uygulamasından ilk görüntüler paylaşıldı. Uygulama tasarımının Twittier''ı andırdığı görülüyor. Appstore üzerinden herkese sunulması beklenen yeni sosyal medya uygulaması Bluesky için çok yakın bir zamanda halka açık bir lansmanın gerçekleşeceği düşünülüyor.

KULLANICILAR ALTERNATİF UYGULAMALARA YÖNELMİŞTİ

Elon Musk''ın Twitter''ı satın alır almaz bir takım değişikliklere gitmesi, kullanıcıların farklı sosyal medya uygulamalarını araştırmalarına yönlendirmişti. Yapılan değişikliklerin kullanıcılar tarafından hoş karşılanmadığı defalarca belirtiliyordu. Bununla birlikte Twitter yönetimi uygulamaya yeni özellikler eklemeye devam ederek daha iyi bir Twitter için çalıştıklarını söyledi.

Kullanıcıların bir kısmı Twitter alternatifi olarak Mastodon, Ivory ve Mammoth uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Jack Dorsey''in şu an beta programı için yayınladığı Bluesky uygulamasının herkese açık olarak sunulmasıyla twitter alternatifi diğer sosyal medya ağlarının popülerliğini kaybedeceği düşünülüyor.

TWİTTER''IN KURUCUSUNDAN ELON MUSK''A CEVAP

Twitter''ı sattığı günden beri ortalıkta görünmek istemeyen Jack Dorsey, her fırsatta twitter uygulamasının artık dönemini kaybettiğini vurguluyor. Bununla ilgili bir açıklamasında;

Dorsey mesajlarında Musk''a "yeni bir platforma ihtiyaç var. Bu bir şirket olamaz. Bu yüzden [Twitter''dan] ayrıldım." dedi.

(Dorsey Kasım 2021''de sosyal ağdaki CEO''luk görevinden ayrıldı ancak Mayıs 2022''ye kadar Twitter''ın yönetim kurulunda kaldı.)

AppStore''da beta kategorisinde yayınlanan uygulama şimdilik Google Play''da yer almıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar